İndirmedim üstad şuan onu indircem, ben biraz voltajı fazla arttırdım az önce gta 5 i açtığımda hiç daha önce birşey yapmamasına ragmen masayı titretecek kadar fanın çalışması ve ses çıkarmasınla karşılaştım. Ne yapmamı önerirsin
Ben ilk mesajımdada belirtmiştim. Stok sogutucu kullanıyorsanız OC işine girmeyelim diye. Voltajı arttırmanıza gerek yok. Şuan 4.0 GHZ da dursun işlemciniz. Voltajı eski haline getirin. Prıme95 adlı programı indirin. Yarım saat test edin. Bu program işlemciyi %100 zorlayacak. Eger bir hata olmazsa. 4.2GHZ yaparsınız test edersiniz hata yoksa devam. Hata verdigi noktada voltajı arttıracagız.
Düzenleme: Pardon stok sogutucu kullanmıyormussunuz. Voltajı eski haline getirin.
Ben ilk mesajımdada belirtmiştim. Stok sogutucu kullanıyorsanız OC işine girmeyelim diye. Voltajı arttırmanıza gerek yok. Şuan 4.0 GHZ da dursun işlemciniz. Voltajı eski haline getirin. Prıme95 adlı programı indirin. Yarım saat test edin. Bu program işlemciyi %100 zorlayacak. Eger bir hata olmazsa. 4.2GHZ yaparsınız test edersiniz hata yoksa devam. Hata verdigi noktada voltajı arttıracagız.
O 19.5 20 olan degeri zaten birer birer arttırdıgınız zaman frekansda artacaktır. 4.2 GHZ 4.3 GHZ seviyelerine göre ayarlayın. Sonra Prıme95 testine sokun. İşlemci stabil degilse ilk mesajım dedigim şekilde voltaj arttırarak stabil hale getirin.
merhaba arkadaşlar. bende de fx-4320 işlemci var. overclock yapmak istiyorum. aynı bu işlemlerimi yapmam gerek yoksa farklı birşey mi gerekiyor. yardımcı olur musunuz ?