AMD FX-6100 işlemcide Dahili grafik işlemci

la1end

Hectopat
Selam arkadaşlar

1) Bir sistem toplayacağım. AMD almak istiyorum mesela AMD FX-6100 6 çekirdekli işlemciyi aldım. Buna da uygun bir anakart bakıyorum. Vatan bilgisayarda yorumlara bakarken bir şey gözüme takıldı. Bir Asus anakartın yorumunda çekirdek açma özelliği yok. Birisi ben 2 çekirdek işlemcimin ikinicisini açamadım diyor yani çekirdek açma özelliği olmayan anakart alsak 6 çekirdekten sadece birini mi kullanabileceğim ?

2) Bir de bir sitede AMD işlemcide Dahili grafik işlemci yok diyor. Intelde var diyo bu nedir ? Onboard VGA ile ilgisi var mı ? Anakarttaki onboard VGA çıkışı anakartta mı gömülü yoksa işlemcideki GPU biriminden mi görüntü veriyor ?

3) Bir de USB 3.0 , SATA 3 , PCI Express 3.0 anakart alacağım. USB'yi 3.0 hızında kullanmak için mesela Flash için söylüyorum onun da USB 3.0 olması mı lazım ? 2.0 flash takarsak hızı 2.0 mı oluyor ? Sata3 için o şekilde diye biliyorum mesela SSD'ler SATA 3 ben sata2 anakarta takarsam hızı düşüyor, yanlış mıyım? PCI Express için de PCI Express 3.0 destekleyen ekran kartı mı almak lazım yoksa bir artısı yok mu ?

Saygılar...

Son düzenleyen: Moderatör:
1) Onu söyleyen tam bir mal. AMD FX 6100 zaten 6 çekirdekli bir işlemci. Çekirdek açmaya filan gerek yok.

2) Oyun oynayacaksan harici ekran kartı alman lazım veya AMD'nin APU teknolojisine sahip işlemcilere yönel.

3) PCI 3.0 günümüzde lazım olmayan bir teknoloji gereksiz. USB 3.0 kullanmak için USB 3.0 destekleyen USB bellek veya Harddisk kullanman lazım. Şu an piyasada olan güncel kartların hepsi Sata 3 destekli. SSD'yi sata 2'ye takarsan çok az performansı düşer. Sata 2 olsa bile SSD'den performanslı olur.

Sana tavsiyem AMD FX 6300 işlemci ve ASUS MA97 970 R2.0 anakart.

VATAN COMPUTER - AMD - FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5GHz 14MB Cache 32nm

VATAN COMPUTER - ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz (O.C.) USB 3.0 SATA 3.0 Anakart - Anakart

Cevap verdiğiniz için sağ olun. Donanım bilgim vardır söküp takarım ama yaşımız geçiyor artık ben Celeron Pentiumlar'dan kalmayım :) Şimdiki teknolojiyi tam bilmiyorum Oğuzhan hocam senin Vatan'da önerdiğin anakartın yorumlarına bakarsan orda birisi söylemiş çekirdek açma özelliği yok diye. Başka anakartlarda da Core Unlocker falan var yani çekirdek açma yoksa diğer anakartlardaki açma nedir? İşlemci de FX 6100 ile 6300 arasında pek fark yok. Arasındaki fiyat farkını vermeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı