AMD FX 6100 ve MSI G43 Overclock Yapmak

Mykol349

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba 1 ay önce pcmi vatandan topladım ve BF4'ü ultrada oynamak için overclock yapmam gerektiğini düşünüyorum. Lütfen konuyu yanlış yere açtıysam yada gereksiz bir konu olduysa özür dilerim.

Başlayalım..
  • AMD FX 6100 3.3 (Şuanda STOK FAN mevcut)
  • POWERCLOUR R9 270X 2GB GDDR5 256 BIT (AMD'nin kendi programında Graphichoverdrive açık ama artırmadım artırınca oyunlarda kasıyor ve kapanıyor)
  • 8 GB RAM 1600mhz
  • MSI G43 ANAKART
  • 550W Kasanın kendisiyle gelen Psu
  • Kasa:Gigabyte Gz-F10 550W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Kasada Arkadan içeri üfleyen 1 adet ve sağdan dışarı üfleyen egzos fan bulunmaktadır.

Sorularım
1- Overclock nedir bu sisteme nasıl yapabilirim?
2- Güvenilir midir?
3- Oyunlara katkısı ne kadar olur?

Kasada eksik olduğunu düşündüğüm ve alacaklarım (2-3 ay sonra belkide yaza :D )
Sıvı soğutma:THERMALTAKE WATER 3.0 PERFORMER SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar
PSU:CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 80PLUS 650W GÜÇ KAYNAĞI - Vatan Bilgisayar

Sıvı soğutma almazsam: fan olarak Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Ve macun:
Cooler Master Htk-002 High Performance Thermal Macun - Vatan Bilgisayar

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu gayet doğru bir yere açılmış. Ben amacınız doğrultusunda yardımcı olayımunlar.
FX6100 şu hali ile gayet yeterli bir işlemcidir. OC yapmaya ihtiyacınız yok açıkçası.

Eğer oyunlarda daha yüksek FPS almak istiyorsanı OC yapmak yerine o bütçeyi başka yerlere harcayın.

Yok, ben bu yatırımı OC'dan haz almak için, kendimi tatmin etmek için yapıyorum derseniz elbet detaylıca yardımcı oluruz.
@Mykol349 Geri dönüş yaparsan ismimi etiketlersin @BilgisayarKurdu şeklinde.

@BilgisayarKurdu teşekkür ediyorum evet zevk için yapıcam kasa zalman Z3 Plus boşta işlemci ısısı 39 derece çekirdek ler 17 derece ekran kartı 30 derece SATA 30 derece. Overclock genie pek ise yaramadı anlamadığım tek nokta ne zaman ve neye voltaj vermemiz gerektiği. Çarpan 16.5 fsb 200. 3.3ghz işlemci bunu ısıyı da göz önüne alarak daha fazla FPS almayı amaçlıyorum. (GTA 5) düzeltiyorum stok fan yok

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı