AMD FX 6300 almak

• Konuyu başlatan 2001
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.051
6300 den nasıl üstün tuttunuz 4300 ü anlamış değilim :( benchmark ta yerin dibine gömmüş 6300 4300'ü .

vatandaki fiyat ile diğer yerler arasındaki fark 3-5 tl oda kargo parasına tekabul ediyor sorun felan çıkarsa birde beklemek istemiyorum.vatana kasayı götürüp taktırıp test ettirip getiricem çünkü.
Anakartınızın cpu support listesine bakmadınız sanırım.
cpu.png

6300 den nasıl üstün tuttunuz 4300 ü anlamış değilim :( benchmark ta yerin dibine gömmüş 6300 4300'ü .

vatandaki fiyat ile diğer yerler arasındaki fark 3-5 tl oda kargo parasına tekabul ediyor sorun felan çıkarsa birde beklemek istemiyorum.vatana kasayı götürüp taktırıp test ettirip getiricem çünkü.

Ben sizin komple bir sistem alacağınızı düşündüğüm için söyledim. Ayrıca vatan ile diğer siteler arasındaki fark 3-5 tl gibi bir rakam olmadığını bu iki resimden anlaşılacağı üzere anlayabilirsiniz.

Resim 1 : Vatan Computer

v.png

Resim 2 : webdenal.com
w.png

Sadece bu 2 üründe bile fark 75 liralara çıkmışken komple bir sistem toplamada 150-200 liralara kadar fark çıkabiliyor. Sizin dediğiniz gibi sistem toplamada kargoya 200 lira vermiyoruz 15-25 lira arasında bir rakam veriyoruz.

Anakartınızın cpu support listesine bakmadınız sanırım.
Eki Görüntüle 116060
listeye baktım fakat liste eski liste benim anakartım ile fx6300 kullanan arkadaşlar var araştırmasını yaptım buna ek olarak zaten ram listeside eski. bu yüzden alabileceğim en iyi işlemci fx 8120 fakat bu işlemcinin satışı yok o yüzden fx 6300 ü tercih ettim.

Ben sizin komple bir sistem alacağınızı düşündüğüm için söyledim. Ayrıca vatan ile diğer siteler arasındaki fark 3-5 tl gibi bir rakam olmadığını bu iki resimden anlaşılacağı üzere anlayabilirsiniz.

Resim 1 : Vatan Computer

Eki Görüntüle 116061
Resim 2 : webdenal.com
Eki Görüntüle 116062

Sadece bu 2 üründe bile fark 75 liralara çıkmışken komple bir sistem toplamada 150-200 liralara kadar fark çıkabiliyor. Sizin dediğiniz gibi sistem toplamada kargoya 200 lira vermiyoruz 15-25 lira arasında bir rakam veriyoruz.
yazımda belirtmiştim kardeşim anakart 2x4 gb olmak şartıyla max 8 gb destekliyor. tek modül 8 gb desteklemiyor.onun harici işlemci + ram kargo fiyatı min 10tl ve herhangi bir sorun çıktığı zaman geri gönderim bekleme süresi uzun olucak o yüzden bölgemdeki vatan bilgisayardan alışveriş yapmayı tercih ettim ve daha önce orada çalıştığım için indirimden yararlanıcam birde tanımama uyumsuzluk gibi sorun çıkarsa yenisini deneme şansım var.Kasamı götürüp tamamen test ettikten sonra alıp gelicem.

Son düzenleyen: Moderatör:
listeye baktım fakat liste eski liste benim anakartım ile fx6300 kullanan arkadaşlar var araştırmasını yaptım buna ek olarak zaten ram listeside eski. bu yüzden alabileceğim en iyi işlemci fx 8120 fakat bu işlemcinin satışı yok o yüzden fx 6300 ü tercih ettim.

yazımda belirtmiştim kardeşim anakart 2x4 gb olmak şartıyla max 8 gb destekliyor. tek modül 8 gb desteklemiyor.onun harici işlemci + ram kargo fiyatı min 10tl ve herhangi bir sorun çıktığı zaman geri gönderim bekleme süresi uzun olucak o yüzden bölgemdeki vatan bilgisayardan alışveriş yapmayı tercih ettim ve daha önce orada çalıştığım için indirimden yararlanıcam.
hakikaten eskiymiş. başka sitelerden baktım da FX 8300 e kadar destekliyor diyenler de var. En güncel BIOS ile takılabiliyormuş.
CPU-Upgrade: ASRock N68C-GS FX processor support and specifications

hakikaten eskiymiş. başka sitelerden baktım da FX 8300 e kadar destekliyor diyenler de var. En güncel BIOS ile takılabiliyormuş.
CPU-Upgrade: ASRock N68C-GS FX processor support and specifications
kart 95 w a kadar destekliyor. bu kart tamamen f/p ürünü olduğu için uzun bir süre önce eski kartımın köprüsünün yanması sonucu tercih etmiştim.Çöpçüden beter her kullanıcıya uygun.Peki şimdi durum değişti 8300 mü 6300 mü ? benchmarklara baktım 6300 winner .

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında güzel işlemci. Fakat ölü soket. Seneye AMD ZEN canavar çıkıcak. Onu bekle bence.
ben pek oyun düşkünü birisi değilim şu anki işlemcim amd phenom 2 x4 2.4 ghz bu bile yetiyor bana . 512 ekran kartı 2 gb ram ile nerdeyse 6 yıl geçirdim . şimdi fazla para vermeden fiyatıda makul gördüğümden ,işlemciyide kullanan arkadaşlarım olduğundan dolayı sizlerinde değerli fikirlerinizi almak istedim.Yorumlarınız için teşekkür ederim görünen o ki 6300 ü alıcam.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı