Merhaba arkadaşlar ve abilerim. 1600 TL'ye sistem toplamaya karar verdim. Sorum şu: AMD FX 6300 ve AMD R7 270x'li sistem kaç sene tüm oyunları açar ve AMD FX 6300 şimdi alınır mı?
FX 6300 6 çekirdek 6 iş parçası ile i3 gibi çöplere daha iyi alternatif olur... anakartı GIGABYTE seçme hatta µATX seçme montaj zorlaştığı gibi sürekli ısınma sorununa sebep oluyor. MSI, ASUS gibi marka seç.
İmzan çok trajikomik. 6 çekirdek olması burada 6 çekirdeğin performansının güzel olduğunu belirtmez. Neden oyunlar sistem gereksinimlerinde Intel'den 4,Amd'den 8 çekirdek ister? Sanki günümüzde çoklu çekirdek kullanan çok oyun var. Bir aç bak bakalım 4170 ile 6300'ın çekirdek performanslarına. Aç bak bakalım ısınma problemlerinin hangisinde fazla olduğuna. Aç bak bakalım AMD'nin stok fanının ne kadar problemli olduğuna. AMD kullanıyorum. Aldığım güne lanet ediyorum.
Haklısınız. Hatta ben youtubedan bir video paylaştım, video ProjectCars oyununda (DX12) FX6300 ile i5 4690K'yı karşılaştırıyordu aradaki FPS farkı minimum 1, maksimum 9, ortalama 3'tü. O oyunda belki CPU'nun önemi yoktur diyeceğim ama hiç sanmıyorum. İnşallah her oyun böyle olur da 2 sene boyunca bizi süründüren işlemcilerin gücü ortaya çıkar.
Amd fx işlemcileri yanlış hatırlamıyorsam 4 yıllık olacak önerim intele yönelmen yararına olacaktır. Tabi birde şöyle bir şey var hemen toplamıyacaksan 2016 da ZEN mimarisi gelecek forumlardan konuşulana göre intel ile arasında dağ gibi fark olacak (Tabi AMD ne kadar geçer bilemiyorum ) sana tavsiyem şuan toplayacaksan intel bekleyeceksen de amd yi beklemelisin..
İmzan çok trajikomik. 6 çekirdek olması burada 6 çekirdeğin performansının güzel olduğunu belirtmez. Neden oyunlar sistem gereksinimlerinde Intel'den 4,Amd'den 8 çekirdek ister? Sanki günümüzde çoklu çekirdek kullanan çok oyun var. Bir aç bak bakalım 4170 ile 6300'ın çekirdek performanslarına. Aç bak bakalım ısınma problemlerinin hangisinde fazla olduğuna. Aç bak bakalım AMD'nin stok fanının ne kadar problemli olduğuna. AMD kullanıyorum. Aldığım güne lanet ediyorum.
Kayda değer yorum yapmıyorsun. Bu işten anlamadığın çok belli. Hiç bir delile dayandırarak konuşmuyorsun. Ben diyorum DX12 oyunlar çıkasıya kadar çekirdek performansı daha önemlidir bu konuda Intel önde diyorum. Sen 2 çekirdek diyorsun.
Buradan i3 4360 ve FX6300'ın çekirdek performanslarına bakabilirsin. Sıcaklık sonuçları internette testleri var zaten açıp bakabilirsin. Bilmemek ayrı,araştırmadan konuşmak ayrı. Güzel kafa. Sen hala FX 6300...