Herkese iyi forumlar. Başlıkta da belirttiğim gibi, işlemcim FX 6300 şu an. 4.4Ghz 1.40 voltla stabil kullanmaktayım. Soğutucum Cooler Master Seidon 120v. İşlemcim boşta 40 derece. Prime 95 testinde 53 dereceye kadar çıkıyor. Bana boştaki sıcaklığı fazlaymış gibi geliyor. Bios'tan Smart Fan Target %25 50C' ye ayarlı. Yorumunuz nedir arkadaşlar?
Bence boştaki sıcaklık değerlerinin pek bir önemi yok ( Bu tamamen oda sıcaklığı ile ilgili... odanızı 0 (sıfır) derecede tutun, göreceksiniz işlemci ya da ekran kartı boştaki sıcaklıkları 5-10 dereceyi geçmeyecektir).
Asıl önemli olan yük altındaki sıcaklıklar. Prime 95 ile aldığınız sıcaklık değeri çok iyi.
45 dakika test yeterlidir, yapılan işlemleri de pencerelerden kontrol et araya hatalar falan karışmış mı bak iyice.
Aşağıdaki rehberin yarısından sonrasını oku, Prime95 hakkında detaylı bilgi bulacaksın :
FX6300 işlemcim için bu konuyu görüp heyecanla Akasa Venom Pico yu almıştım. Ancak tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Soğutucum bugün elime geçti ve akşam montajını yaptım. İşlemci extreme overlock yapılıydı. 4080 leri görüyordu işlemci. prime95 işlemci testini açtım 15 saniye kadar sonra bilgisayar kapandı. Tekrar söktüm macunu azalttım durum yine aynı hatta windowsu açmadan kapandı. Fanın yönünü değiştirdim durum yine aynı. Çok fazla tefarruatı yok zaten montajının yanlış yaptığımı düşünmüyorum.
Sizi kıskandım bu yük altındaki sıcaklık çok iyi lütfen bunu bana da anlatın nasıl yaptınız.
Bende ekstra hiç birşey yapmadım. Senin sorunun geniş kapsamlı incelenmesi lazım Aida64 kurup sıcaklıklara bakarmısınız.
Overclock nasıl yaptınız onunda detaylarını yazarsanız ben ve buradaki arkadaşlar elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.