AMD FX 6300 Overclock Sorunsalı

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Ticari Bankacılık
Öncelikle herkeze selamlar;

Sistemim kısacası şöyle

Amd fx 6300 işlemci
Asus m5a97 r.20 anakart
600 w zalman powersupply
8 gb ram
Sapphire r9 280 dual x ekran kartı
Thermaltake sıvı soğutmam var.

Problemim şu ben işlemcimi 1,385 voltajinda 4.6 da stabil olarak su anda kullanabiliyorum nb 2400 ht 2400 yaptim ramleri de 1.500 voltaj da caliştiriyorum.

ne zaman 4.7 veya 5.0 cikmayi denesem aida 64 stress testinden problemsiz geçiyorken chrome da web sayfası açtığım da 5 dakika sonra pc kilitleniyor. Bugün bir test daha denedim cinebench r15 de cpu testinden geçtim opengl testine geçtiğim anda pc gene kilitlendi anlayamiyorum neyi yanliş yapiyorum.

Not: Voltaj arttirmayi vs denedim.

Bu da aida 64 stress testi 4.9 ghz'da 1 saatlik

Oq7RWD.png

Saygılar...

Son düzenleme:
Dostum konuya hakim olduğum için direkt olarak voltaj meselsi dikkatimi çekti.
O işlemciye 1,38 çekirdek voltajı verip de 4,6'da stabil çalıştırmanın pek imkanı yok açıkçası.
Stabil kullanıyorum demişsin ancak hayır, 1,38 voltaj ile stabil kalamaz sistemin.

Kitlenmelerin sebebi de bu olsa gerek. AIDA64 yerine çok daha profesyonel olan Prime95 ile test edersen sisteminin aslında stabil olmadığını göreceksin.

4,6 için 1,44 çekirdek ve 1,32nb voltajı ver ve tekrar stabilite testleri yap.
Şanslısın ki elimde tam da senin için bir rehber var.
BIOS menüsüne kadar birebir yardımcı olur sana.
4,6 için 1,45CORE - 1,32NB voltajı ver, diğer ayarlamalar aynı kalsın.
FX 4100 Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

Stabil kalamazsan voltajı değiştirerek denemelerde bulun, olmuyorsa hedefini 4,4GHZ'ye düşür.

dediğiniz voltaj değerlerini denedim. Prime 95 testine soktuğumda çekirdek sıcakları 70 dereceyi geçti işlemci sıcaklığı 76 derecelere kadar geldi. Testi korkarak iptal ettim voltaj düşürdüm öyle denedim, biraz düzelme oldu gibi şu değerlerde kullanıyorum şu anda: 1.450CORE 1,32NB voltajı verdim stabil gibi gözüküyor şu anda. Cinebench R15 OpenGL testinde kilitleniyor hala bu voltajda galiba hala stabil değil gibi bir izlenimim var, bu arada 1,375 voltaj ile prime 95 testine soktum işlemciyi 30 dakika boyunca bütün çekirdekler geçti hata vermedi ve daha düşük sıcaklıkla karşılaştım.

Uzun Lafın Kısası, Rehberiniz iyi güzel ama her işlemciye göre fark ediyor tahminimce o yüzden kilitlenmeler devam ediyor 4.7 ve üstüne cıktığım anda ona hala çözüm bulamadım, Twitch veya Manga okumaya çalıştığım anda şak diye pc kilitleniyor herşey çalışıyor fan vs ama işlev yapamıyorum.

Saygılar.

Üstad valla resim çekme gereği duymamiştim. Yarin öğlen ilk iş çekip atarim sana.

Birde şu var prime testinde çekirdek sıcaklıkları ve işlemci sıcaklığı çok yükseliyor. aida64 de o kadar yükselmiyor neden acaba ?

vEnOOp.png
buyur üstad 45 dakikalik test .

Bende de aynı işlemci cae. 4.5 o.c kullanıyordum. O voltajda stabil olmaz. Sen stabil zannediyorsun ama olmuyor malesef. 4.5 için 1.38-39 civarı verdim. Sorunsuz saatlerce prime testten de geçti. İlk günler sorun olmadı. Tam yükte kullanabiliyorsun. Fakat performansta bir sıkıntı olduğunu anlıyorsun. Hiç bir sorun yok ama verimli olmadığını hissettiriyor. Sonra sonra Pc boşta kitlenmeye başladı.Şu an 4.3 de 1.38 voltajla kullanıyorum tamamen stabil.

yok calişiyor zaten o konuda haklısın bende zaten su anda 4.5 de 1.450 voltajda kullaniyorum daha cok stabil gibi 1.375 voltajından. İkiniz de bu konuda haklısınız zaten problem yok, Ama şunu merak ediyorum neden 4.7 ve 5 arasinda kilitlenme sorunu yaşiyorum anlayamiyorum. Voltajdan değil tahminimce ramleri de takip cikartip denedim devam ediyor :)

Bilgisayar Kurdu'' Üstad gene kilitlendi pc verdiğin ayarlarda demin. Ne yapacağım ben bu pc ile :)

NB ve HT yi auto ya aldim su an itibari ile donma vs yok hadi bakalim umarim böyle devam eder :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı