İyi akşamlar beyler çok bütçem olmadığı için önce İntel veya AMD sistem toplayım dedim. Anakart, RAM ve İşlemci alayım dedim, çok pahalı oluyor. Benim şu anki ekran kartımı idare ettircek, bu ekran kartımı değiştirene kadar bu işlemciyi alsam nasıl olur? Üstünü 100-200 daha koyup 8300 veya 8350 alayım dedim. Ama şuan ki güç kaynağımı değiştirmem gerekiyor 400 W'lık güç kaynağı yetmiyor. 125 W tüketiyor 8300 ve 8350. Ama 6300 benim şu anki işlemciyle aynı W tüketiyor 95 W'lık o yüzden bu güç kaynağı yeter yani. Şu an ki sistemim şöyle;
İşlemci: AMD Phenom(tm) II X4 810 Processor 2.60 GHZ
RAM: Kingston 8 GB DDR3 1600 MHz
Ekran Kartı: MSI GTX750 Ti TwinFrozrGaming GDDR5 2GB 128Bit
kardeş alırsın,kullanılır da ama çok sağlam soğutma lazım. fx 8120 almıştım bir keresinde, cod2de 10 dakika takıldım mı kendini kapatırdı, stok fan vardı ek soğutmayla denemedim ama öyle bi sorun yaşamıştım. söküp buzluğa atardım yine fayda etmezdi.
Mevcut bellek, anakart ve işlemcini 400TL civarı satarak, X4 950 ve O.C desteği sunan Asus A320 anakart alabilirsiniz. Ek olarak 8GB DDR4 bellek ile toplam maliyet 850-900TL civarı olacaktır. Mobil de olmam sebebiyle, link ekleyemiyorum.
Alınmaz hep söylüyorum; 2. nesil Ryzen İşlemciler bile çıkmışken FX ölü yatırım olur. Üstüne üstlük 6300 gibi eski ve performanssız bir işlemciyi satın almak parayı çöpe atmak demektir. Güçlü Ryzen işlemcilere geçiş yapma imkanınız olursa daha iyi olur.
FX 8120 kullanıcısıydım, yıllarca eziyet çektim. Allah'tan yeni sisteme geçiş yapabildim. Stok soğutucuyla durulmuyor. Çok bağırıyor, evde sanırsın elektrik süpürgesi açık. Tek çekirdek performansı düşük. AMD alacasan Ryzen almalısın.
O halde bekleyip para biriktirin. Bekleyip Ryzen'e geçiş yapmak FX alıp parayı çöpe atmaktan iyidir. Biriktirene kadar mevcut işemciniz ile idare etmeye çalışın. Hem aşırı pahalı da değil, sisteminizi güçlendirebilecek R3 1200 450TL AMD Prozessor Ryzen 3 1200 AMD R3 3.4 GHz İşlemci - YD1200BBAEBOX - Nanokatalog
Eğer daha para biriktirirseniz R3 1300X ve R3 1400 bile düşünülebilir.