AMD FX 6300 sisteme ekran kartı önerisi

ergunumut

Megapat
Daha fazla  
AMD 6300 islemci 4.1GHz'de sabit calısıyor resimdeki gibi. Su an üstünde R7 265 var. İşlemciyi değiştirmeden, darboğaz yapmadan takabileceğim en üst ekran kartı nedir sizce? Güc kaynağı 600W 80+ bronze sertifikalı Xigmatek'in kullanıyorum su an. Aklımda 1050 Ti var ama GTX 970 taksak ne olur merak ediyorum. Yapan kullanan var mı?

mkBYRV.png
RPM7DG.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğiniz o iki kart bu işlemciye fazla gelecektir. İsterseniz GTX 1050 Ti alın ama darboğaz olacaktır elbet. Bu işlemci için RX 560 daha uygun bir tercih olacaktır.

Bahsettiğiniz o iki kart bu işlemciye fazla gelecektir. İsterseniz GTX 1050 Ti alın ama darboğaz olacaktır elbet. Bu işlemci için RX 560 daha uygun bir tercih olacaktır.
Ekran kartından sonra işlemciyi anakartı değiştirmemek adına FX 8350'ye yükselteceğim. Alacağım ekran kartı bu işlemciyle en fazla 1-2 ay çalışacak yani darboğaz yapacak da olsa GTX 970 alsam darboğaz çok kötü bir şey mi? Oynanmaz hale mi getirir? 1-2 ay idare eder mi?

Elbette oynanmaz hale getirmez. Sadece gerektiğinden daha düşük performans alırsın. Mesela 70 FPS yerine 50 almak gibi. 1-2 ay içerisinde değiştireceksen GTX 970 değil de GTX 1060'a yönel. GTX 970 eskidi artık alınmaz.

İşlemci hızını OC ile 4.6 GHZ'ye çıkarırsan GTX 1060'ı Battlefield 1 %90 işlemci kullanımı ve %95 civarı GPU kullanımı ile besliyor. Oyunun ayarları 1080p ve Ultra grafik kalitesi.

R7 265'den 1050 Ti'a geçmeli miyim? Acıkcası 800 lira bütçem var ona göre bir ekran kartı almalıyım. 1050 Ti'dan baska seceneğim yok. Veya ikinci el piyasasından 970 bulabilirim. Ne yapmalıyım? Bu arada işlemci 4.2 GHz'den sonra mavi ekran vermeye baslıyor. Daha fazla overclock yapamıyorum.

@ItzUnforgiven Voltajı ayarlıyor musun? Ek olarak soğutucun stok soğutucu mu? Bunlar için "Overclock ve Soğutma" bölümünde ayrı bir yere konu açarsan gayet iyi olur. Çünkü bu işlemci overclock performansı yüksek bir işlemci. Ek olarak ekran kartın 1050 ekran kartının performansına eşit bir performansa sahip. Bu nedenle bence para biriktir ve 1-1,5 sene sonra GTX 1060 gibi bir kart ve Fx 8350 al. Yada şimdilik yurt dışından Evga marka 1050 Tİ 4 GB veya Rx 560 4 GB al. Merak etme Fx 6300 bu iki kartı besleyebilir.

Şuan elinde bulunan sisteme ekran kartı hariç bir upgrade yapman saçma bir şey olur. Onun yerine, ekran kartı performansım yüksek olsun diyorsan, daha çok para biriktir, elindeki sistemi sat ve sıfırdan bir sistem topla. Ne Fx işlemcilerle uğraş ne de darboğazla uğraş. Bana kalırsa o sistem dengeli bir sistem, bir şeyler değişecekse toptan değişmeli, boşuna uğraşılmamalı diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı