AMD FX 6300 Soğutma Sorunu

prophet '

Hectopat
Yer
Kırıkkale
Bilgisiyarıma her 2 ayda bir komple detaylı bir temizlik yaparım. Bilgisayarı temizledim, fişi taktım ve "zıng" diye bir ses geldi. Fanı takamadığımı o an farkettim ve düzelttim. CS:GO'ya tıkladım, tıklamaz olaydım. Birden felaket bir şekilde ses yükselmeye başladı. İlk başta pek umursamadım, sonuçta oyun dedim. Isınmak için DeathMatch girdim. Normalde kulaklığı taktığımda dış dünyayla alakam kesilir, fakat bu sefer ses çok yüksek geliyordu ve çok sıcak bir ısı çıkıyordu. Normalde oyun oynasam bile soğuk hava üflerdi PC. Asus Fan Xpert programını açtım. CPU RPM 6000, sıcaklığı ise 55 dereceydi. Hayret ettim, ilk defa başıma geldi. Oyundan çıkınca değerler normale döndü. 4 yıldır bilgisayarın termal macununu değiştirmiyorum, ondan şüpheleniyorum. Yorumlarınızı bekliyorum.
Sistem : M5A97 LE R2.0 | Motherboards | ASUS USA
AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar
Asus GeForce GT730 2 GB Ekran Kartı Fiyatı - Vatan Bilgisayar
Dipnot : Fan, stock fandır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stock fan var ise aldığınız değerler gayet normal. Bende FX6300 kullanıyorum, oyunlarda 43-44'ü geçemedim. Ama işlemci soğutucum AKASA VENOM, üzerinde ise 2 adet fan bulunmakta.

Aynı işlemciyi kullanıyorum, bende de sıcaklık değerleri tavan yapıyordu bazen hatta kapanıyordu bilgisayar bu sebeple. Şunu söylemeliyim ki soğutucuyu değiştirmeden önce termal macunu değiştirin, öyle yaptım ben şu an kafam rahat. Termal macun bence 5-6 ayda bir değiştirilmelidir bilgisayar kullanım süresine göre

daha yeni değiştirdim termal macunu fakat pek bir şey değişmedi sadece boşta fan rpm 3000 civarlarına indi oyunlarda hala 6000 rpm ve 55 derece sıcaklıklarda tmm 55 derece normal ama rpm hızı bana kalırsa çok yüksek önceden böylde değildi :(

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı