AMD FX-6300 veya A10 6800 ?

Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Ben yeni bir sistem toplamak istiyorum. Aklımdaki sistem şöyle: AMD FX-6300 işlemci, ASUS M5A97 EVO R2.0 anakart, GSKİLL 8GB DDR3 ram, ASUS GTX660 DirectCU2 ekran kartı. Bu sistem beni kaç yıl idare eder ve parçalar birbiriyle uyumlu mudur? Yeni çıkan AMD A10 6800 işlemci dikkatimi çekti. Sizce hangi işlemci daha iyidir ve beni en uzun süre idare eder? Eğer AMD A10 6800 derseniz bu işlemciye uygun bir de anakart önerir misiniz? Bu arada sistemi genelde oyun için kullanacağım.

A10 işlemciler APU’dur. APU’ların içinde hem grafik işlemci (GPU) hem de işlemci (CPU) vardır. Fakat bunlar daha çok genel kullanım için tasarlanmıştır. Oyun da oynatabilirler fakat asıl amaç oyun değildir. Topladığın PC gayet güzel ama güç kaynağı seçmemişsin. 600W 80 Plus sertifikalı bir PSU iyi olacaktır. RAM’ler 1866 MHz olmalı ve ayrıca işletim sistemin de Windows 8.1 64 Bit.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı