Arkadaşlar bende işlemci olarak AMD 6350 var, ilk olarak işlemci olarak uyumlu mu? İkinci sorum ise boyutu ne kadar uzun, 26 cm mi yoksa 28 cm mi? Benim kasam Aerocool Xpredator X1. Üçüncü sorum anakart ASUS Crosshair Formula V5. Ekran kartı bu anakart ile uyumlu mudur?
Hangi partner kart üreticisinden alıcaksın ekran kartını bilemediğim için boyut olarak bir bilgi veremeyeceğim. Anakart, işlemci ile ekran kartının uyumu konusunda tak canavar gibi takır takır çalışır.
Ama oyunlarda felan ayarları fazla kısma çok FPS almak için ayarlar çok kısılınca yük ekran kartından çok işlemciye biniyor işte o zaman işlemcin darboğaz yaşatabilir.
Darboğaz şu anlama gelir, İşlemci resmi çizer (milisaniyeler içinde) fakat ekran kartı daha güçlü olduğu için hemen üstüne boyama yapmaya çalışır ve bunun sonucu yırtılma dediğimiz olay olur. Bakmak isterseniz resim ekledim.
Uyumlu değil demiyorum fakat işlemcinin kaldıracak gücü yok yani yetersiz kalıyor, tavsiyem (bütçe varsa) Skylake tabanlı sistem toplayın İntel sevmem derseniz AMD Zen mimarisi geliyor 2017 başında.