AMD FX 8120 İşlemci 50 Derecede Throttling Sorunu

Blackburn_

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. AMD FX-8120 işlemci kullanıyorum ve Cooler Master Hyper 103 soğutucu kullanıyor, termal macununu düzenli aralıklarla değiştiriyorum. Fakat işlemcimde şöyle bir problem var: 50 dereceyi görmeden gücünü kesiyor ve soğuyunca tekrar güç veriyor. Bu durumda oyunlarda epey FPS düşüşü oluyor ki bu çok dayanılmaz bir durum. Bu arada genelde throttling yapma gereksinimi duymuyor, sadece belli başlı Arma 3 vb. oyunlarda oluyor bu durum. Merak ettiğim konu ise şu; bundan önceki soğutucumda işlemci 70 dereceye gelmeden throttling yapmıyordu. Fakat bunda 50'yi bile görmeden throttling yapıyor, bu sınırı yükseltmenin bir yolu yok mu acaba? 60-65'e kadar çekebilsem yeter bana fazlasıyla. Yorumlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Biosunuzda özel ayarlar yapmadıysanız biosu default ayarlara getirin bende böyle bir sorun yaşıyordum bios ayarlarını default yapınca sorun ortadan kalktı.
Maalesef işe yaramıyor daha önce denedim.

Evet arkadaşlar başka fikri olan yokmu hala bu sorundan çekiyorum.

Evet arkadaşlar başka fikri olan?

BIOS sürümünüz güncel mi ?
Evet BIOS sürümüm güncel.

Arkadaşlar bugün bir bilgisayarcıya götürdüm sorunu çözmek için bilgisayarcı bir şeyler saçmaladı resmen, işlemciler bu ısıya bağlı throttling olayını cpu fanının kablosuna göre ayarlıyor vs dedi gerçekten böyle mi? eğer öyleyse garantiye götüreceğim fanı lütfen yardımcı olun.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı