Merhaba arkadaşlar, konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim, forumda yeniyim.
3-4 ay içerisinde yeni bir AMD sistem toplamayı düşünüyorum. Aklımda bazı sorular var, yardımcı olursanız çok sevinirim. Sistemi alt tarafa yazıcam, sonra da soruları yazıcam arkadaşlar.
Sorularım: Arkadaşlar kasa konusunda kafam çok karıştı, ilk başta Xigmatek Asgard 600W kasasını alıcaktım. İyi bir kasa olmadıgını öğrenince vazgeçtim ve onun üzerine yazdıgım kasayı seçtim. Kasayı kendi sitesinde de inceledim ve güzel gözüktü gözüme. Güç kaynağı ve kasanın fiyatı 336 TL. Bugün araştırma yaparken başka bir kasa ve başka bir güç kaynağı gördüm.
Yazdıgım iki güç kaynağı da 80+ değil, verimliliği nasıl olur ?
Sizce en son yazdığım kasa ve güç kaynağını mı almalıyım yoksa ilk başta yazdıgımı mı ?
2. Sorum: İşlemciyi Fx 8300 seçtim fakat araştırırken 8350'nin daha iyi oldugunu öğrendim. Kullananlar çok memnun ve öneriyorlar fakat bana fiyatı çok fazla geldi eğer alırsam 8300 ile 8350 arasında çok büyük performans farkları olur mu?
3. Ve son sorum: Seçtiğim RAM'ler alacagım anakartla uyumlu mudur ?
Arkadaşlar sorularım bu kadar eğer bu sistemi toplarsam nasıl sonuç alırım iyi bir sistem olur mu? Oyunları hangi seviyede, nasıl oynarım?
İşlemciyi kesinlikle en düsük 8320 al zaten msi anakart ile biostan otomatik o.c genie yaparsın 4.1 ghz ayrıca elinde bir miktar para varsa su an vatanda indirimdeki r9 285 i al veya ilerde 280x al cunku 280 gercekten gereksiz bir kart son olarak amd istiyosan iyi bir islemci sogutucusu almak zorundasın.