Amd Fx - 8320 & Sapphire 7870 XT Overclock hakkında

Alijeen

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Arkadaşlar sistemim ayrıntılı olarak şu şekilde
WD 3 . 5" 1TB Caviar Blue SATA 3 . 0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 Tek Modül Ram
CORSAIR 128GB Force GS Serisi Sata 3 . 0 SSD (560MB Okuma / 535MB Yazma)
CORSAIR Hydro Serisi™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ
PHILIPS 21 . 5" 227E4LHAB / 00 GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR
SAPPHIRE HD7870XT GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11 . 1 Ekran Kartı
AMD FX X8 8320 Soket AM3+ 3 . 5GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
GIGABYTE 970A - UD3 AMD 970 / SB950 AM3+ DDR3 2000MHz (O . C . ) USB 3 . 0 SATA 3 . 0 Anakart
OCZ FATAL1TY SERİSİ 80PLUS 750W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
MICROSOFT OEM Windows 7 Home Premium 64 - bit Türkçe - DVD
CORSAIR VENGEANCE SERİSİ™ C70 GAMING MidT ATX BEYAZ KASA
A4 TECH X7 - G800V KABLOLU GAMER KLAVYE USB

İşlemcimin sınırlarınız biraz zorlamak istiyorum. Daha önce 4 ghz denemelerim oldu ancak aero efekti yok oldu falan bir şeyleri yanlış yaptım sanırım bios pilini çıkarıp sıfırladım daha sonra. Overclock işin de yeni olduğum için sizden yardım isteyeceğim. İnternette bir çok kaynak buldum ancak ya anakart farklı ya soğutma ya da voltaj değerleri. Uygun değerlerim hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Birde Windows 7'den Windows 8'e yükseltirsem performans artışı elde eder miyim? Son olarak da Recep Baltaş'tan sistemim hakkında yorum bekliyorum şu şu şu parçalar şununla şununla şununla değişebilir dediklerin varsa bekliyorum Recep abi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin neredeyse benimkiyle aynı. Bu sistem seni uzun süre götürür. Hiç bir parçayı değiştirmene gerek yok. Başka parça takacaksan bu tamamen para harcama fantezisi olur. Bence overlock'ada gerek yok. 3.5 ghz'den 4 ghz frekans hızında çalışmasını istiyorsan neden 4 Ghz'de çalışan fx8350 almadın?

Alırken bana "8320 al zaten oc atıp 8350 ye yetişirsin boşa para verme" dediler. O yüzden aldım. Bir de şimdi Windows 8 SSD performansı daha iyi dediler, içime kurt düşürdüler. Vatanda %30 gelirse yükseltme almayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GHZ değerine hiç voltaj vermeden de çıkabilirsin. Önemli olan doğru NB ve Çekirdek voltajını uygun GHZ değerinde verebilmek.
İşlemcinin belli başlı bir stailite sınırı vardır. Bunu aşmaya çalışmak hata olur çünkü stabilite illaki bozulur bir değerden sonra.
Şimdilik ufak bir voltaj artışı ile 4,2 ve ardından 4,4 GHZ denemesi yap.
Unutmadan, her işlemci aynı değildir. Benim işlemcim şu voltaj değerlerinde stabil kalıyor diye seninki de kalacak değil. Deneyerek, test ederek voltaj vermen gerekir.
Güç tasarrufu modları ve otomatik OC seçeneklerini kapat.
Prime 95 ile 1 saat boyunca test et.
Herhangi bir çekirdek stabiliteyi bozup çalışmayı durduruyor mu diye kontrol et.

Sonsuz voltaj vermek sonsuz GHZ değeri demek değildir. Windows 8.1'e mutlaka geçmelisin. Sisteme SSD eklersen hız kavramını çok belirgin bir biçimde iliklerine kadar hissedersin.

- - - Güncellendi - - -

Önceden hazırladığım bir rehber, farklı işlemci ve anakart da bilgi sahibi olmanı sağlayacaktır.
https://www.technopat.net/forum/overclock-ve-sogutma/22172-fx-4100-4-4-ghz-overclock-rehberi.html

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı