AMD FX-8320 Sisteme RAM-Sıvı Soğutma-SSD Tavsiyesi

eren3416

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba
Konuya başlamadan önce fiyatlarda sınırlama veyahut belirli bir limit yoktur.Önerilerinize açığım her parça için bilgilendirmek istedim en başta

Araştırmalarıma göre sadece yurt dışında bulabildiğim 2 Kit var bunlar;
Bulabileceğim, yurt içinden temin edebileceğim bir yer var mıdır? "Ben bulamadım."
Eğer yoksa GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 2133MHz CL10 Dual Kit Ram
buldum Vatan Bilgisayar'da.
  1. CL 9 ve CL10 arasındaki fark nedir ?
  2. Bu Kit'i tercih etmemde sakınca var mıdır?
Donanım Parçalarım:
  • M5A99FX-PRO-R20
  • AMD FX X8 8320 3.5GHz
  • NVIDIA GeForce GTX 770
  • 700W PSU
Gelelim sıvı soğutmaya...
Bulabildiklerim:
@Recep Baltaş bu parça seçimi hakkında yardımınıza ihtiyacım var biraz.

SSD olarak da açıkçası bir ikilemde kaldım. Samsung alacağım ama Pro ve Evo sürümleri arasındaki farkı idrak edemedim bir türlü. NAND ve kalite diye okudum ama bilemiyorum açıkçası. Bu ikisi arasındaki kararsızlığım devam etmekte uzun süreli alacağım sonuç olarak ve çok fazla kullanacağım.
Aklımdaki şudur:
@Recep Baltaş'ın yaptığı Samsung Evo modeli incelemesine baktıktan sonrada PRO sürümündeki kararımdan iyicene caydım. Bir yanda fiyat farkı öbür yanda kalite ve TCI adeta ortada kaldım. Yorumu size bırakıyorum...
Merak edenler için @Recep Baltaş'ın yapmış olduğu Samsung 840 EVO 500 GB SSD Test Sonuçları:
  • Samsung 840 EVO 500 GB SSD Test Sonuçları

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorumu sormuşsunuz, makale hazırlayıp bilgimi vermişsiniz belli değil. Herşeyi kendinizce bir düzene sokmaya çalışmışsınız ancak çorba olmuş. Sıvı soğutma için kasanızı belirtiniz. Ram olarak AMD Fx Serisi işlemciler Max 1866 MHZ ram destekliyorlar sonrasını düşünmeyin bile. SDD için ne kadar alana ihtiyacınız varsa onu alabilirsiniz. Bu yazdıklarımdan herşeyden önce bütçe belirtmelisiniz.

PRO'lar EVO'lardan daha performanslı tabi fiyatlarına ona göre yüksek. Buyurun karşılaştırma testleri; UserBenchmark: Samsung 840 Evo 250GB vs Pro 256GB Aradaki fiyat farkını verebilirseniz PRO alabilirsiniz. AMD Fx serisinin desteği DDR3 1866 MHZ'ye kadardır. Sonrasını kullanılabilir mi veyahut sorun çıkartıyor mu bilgim yok, ancak sitesinde yazan tam olarak şu "DDR3-1866'ya kadar destek sunar."

Son düzenleyen: Moderatör:
FX-6300 ile 1600 Mhz. CL9 ramleri 1722 Mhz ile voltaj vermeden sağlıklı çalıştırdım... 1866 Mhz ramlerde bence 2033 Mhz olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…