AMD FX-8320 ve GTX 760 sisteme yükseltme önerisi

musa1453

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bende biraz eski bilgisayar var ve şu an kasmaya basladi. Onun video kartiyla islemcisini değiştirme istiyorum ama fazla bir bilgim yok. Biraz yardimci olur musunuz?

Anakart: ASUSTeK M5A97.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 760.
İslemci AMD FX-8320.
Ben bunlarin yerine GeForce RTX 3060.
AMD Ryzen 5 7600X.
Veya Intel i5 14400F.
Ya da daha uygun fiyata olan parca onerisi olan var mı?
Ve degisimde bir sorun olmaz degilmi.

Dosya Ekleri

• IMG_1531.jpeg
    IMG_1531.jpeg
    374,4 KB · Görüntüleme: 35
  • IMG_1530.jpeg
    IMG_1530.jpeg
    334,4 KB · Görüntüleme: 27
  • IMG_1529.jpeg
    IMG_1529.jpeg
    346,3 KB · Görüntüleme: 27
Anakartın belirttiğin parçaları destekler mi emin değilim. Bilgisayarin içindeki PSU cihazı da yetersiz kalabilir. Kısacası, direkt çıkar tak olmuyor maalesef, PSU ve anakartının desteklemesi gerekiyor. Eğer anakart değişimi yaparsan da RAM'ların anakarta uyumlu olması gerekiyor.

Hocam öncelikle RAM PSU ve anakart da değişmeniz gerek benım tavsiyem elinizdekini satıp direkt sıfır bir sistem de alabilirsiniz.
RAM'leri DDR5 bir işlemci seçtiğiniz için ekran kartının belli bir performansı için de.
PSU da kullanılan güç artacak elinizdeki de yetmeyecektir tahminen.
Anakart değişimi de işlemci için şart (14400F için LGA1700) (7600X içinde AM5) destekleyen anakartlardan almanız gerekiyor ve ben 7600X öneriyorum Intel'in şu an kullanılacağını şahsen düşünmüyorum ama kesinlikle kötü değildir ikisinin de kendince iyi yanları bulunur.
Eğer hiç anlamıyosanız dediğim gibi hazır sistem almanızı öneririm.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle RAM PSU ve anakart da değişmeniz gerek benım tavsiyem elinizdekini satıp direkt sıfır bir sistem de alabilirsiniz.
RAM'leri DDR5 bir işlemci seçtiğiniz için ekran kartının belli bir performansı için de.
PSU da kullanılan güç artacak elinizdeki de yetmeyecektir tahminen.
Anakart değişimi de işlemci için şart (14400F için LGA1700) (7600X içinde AM5) destekleyen anakartlardan almanız gerekiyor ve ben 7600X öneriyorum Intel'in şu an kullanılacağını şahsen düşünmüyorum ama kesinlikle kötü değildir ikisinin de kendince iyi yanları bulunur.
Eğer hiç anlamıyosanız dediğim gibi hazır sistem almanızı öneririm.

Cok teşekkürler yoksa bosa almis olacaktim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı