AMD FX 8350 ile R9 380 darboğaz yapar mı?

Can Yetimoğlu

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar. Bilgisayarım da FX 8350 bir işlemci var. Fakat ekran kartım R9 270. Bunu R9 380 ile değiştirmek istiyorum. Darboğaz yaşar mıyım? Teşekkürler.
@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir darboğaz söz konusu değil. Fakat işlemciyi düzgün kullanamayıp işlemciden 1 ve 2 çekirdekle çalışan optimize sorunlu oyunlar da darboğaz oluşabilir. World of Tanks gibi.
Şunu yazmayı unuttum. Ben R9 380'nin 4 GB modelini alacağım. Onda da bir sıkıntı olur mu ? Darboğaz sorunu nelerden kaynaklanır?

Şunu yazmayı unuttum. Ben R9 380'nin 4 GB modelini alıcam. Ondada bir sıkıntı olurmu ? Ve darboğaz sorunu nelerden kaynaklanır?
Sıkıntı çıkmaz. Darboğazın nedenleri çoktur. Ancak geneli, işlemci hızının ekran kartı hızına yetişememesi diyerek özetleyebiliriz. Oyunlarda Vsync kapalı olmasına rağmen ekran kartının %99 kullanılmaması, darboğaz olduğuna dair bir işaret olabilir.

İstersen GTX 980 bağla. Ben FX 8150 ile GTX 980 kullanıyorum ve ShadowMordor, The Witcher 3 gibi işlemciyi doğru düzgün kullanan oyunlar da darboğaz yaşamıyorum. Fakat World of Tank gibi oyunlar da işlemcim %70, GTA 5 de %20 ila %35 arası değişiyor darboğaz.

Teşekkürler..

Elimde FX-8350 ve R9 380 4GB var, Oyunlarda %55-60 arası GPU Kullanımı darboğaz mı yapıyor ?

8350 ile 980ti bile kullanabilirsin.
Eskiden 290x Crossfire kullanıyordum 1080p monitör kullandıgımdan ötürü gerek olmadıgını farkedip referans tasarım olan modeli satmıştım. Şuan 290x Lightning modelinde fx8320 kullanıyorum.
BF4 64 kişilik haritada cpu kullanımını %60'ın üzerinde görmedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…