Ben şu anlık FX 8350 ve R9 380 düşünüyorum sizce darboğaz yapar mı? Aslında ben donanım işlerinde biraz yeniyim eğer daha iyi ekran kartı seçimleri varsa bana önerirseniz sevinirim. İyi günler.
Darboğaz olmaz. AMD işlemci alınmaz. R9 380'de güncelliğini yitiren bir kart. R9 380 yerine RX 470 ve GTX 1050 Tİ ikilisinden birini al. İşlemci olarak ise Skylake sistem topla.
Az da olsa darboğaz olacağını düşünüyorum. AMD işlemci alınmaz yerine AMD'nin şu anda piyasada bulunan işlemcileri alınmaz desek daha doğru olur. Zira piyasadaki AMD işlemciler eski ve bir çok sorunları var ama yakında çıkacak Zen mimarili işlemciler alınabilir olacak gibi gözüküyor.
Bütçene uygun gelirse i5 6400 + RX 470 al eğer bu senin için fazla masraflıysa; i3 6100 + GTX 1050Ti alabilirsin. FX 8350'yi güncelleme gibi bir seçeneğin yok ama i3 6100'ü güncelleyebilirsin.
Bir AMD'ci olarak soylüyorum şu anda Intel fark atmış durumda gerçekten işlemci konusunda. Ben de Zen'i bekliyorum, Intel'e fazla para veresim de yok açıkçası. Siz de oyle yapabilirsiniz ama bir de 8370'i araştırın derim.