Çözüm AMD FX-8350 Overclock Donma Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
25
Bazı anakartlarda bu sorun yaşanmazken, bazı anakartlarda istediğiniz kadar da voltaj verseniz işlemciyi stabil bir şekilde overclock yapamıyorsunuz. Hatta Turbo Frekans olan 4.2 GHz'e bile çıkaramıyorsunuz.

Bu sorun genelde 990FX anakartlarda bulunan dijital güç kontrol ayarlarının yapılmamasından kaynaklanır. Ayarları yapılandırmak için ASUS anakartlarda DIGI + Power Control menüsüne girip işlemciye gerekli gücü sağlayacak ayarları yapılandırmalısınız.

Bu ayarların başında Load-Line Calibration gelir. BIOS'unuzdan bu ayarı bulup işlemci stabil hale gelene kadar bir kademe artırınız.

Sorun devam ederse anakartınızın modeline göre bu ayarları nasıl yapılandıracağınızı sizlere sağlayabiliriz.

ASUS M5A97 R2.0 anakartta (970) LLC'yi açmazsak anakart tam yükte bile voltaj düşürüyor. LLC'yi açınca da elle girdiğim voltaj değerinin biraz üzerine çıkarıp sabitliyor fakat sıcaklık artışı fazla oluyor. Bu anakartta LLC'yi low, medium, HIGH, ultra gibi ayarlayamıyoruz. Bu voltaj düşürme olayını LLC dışında bir yolla halledebilir miyiz? @MF

Bunu 4.2GHz için FX 8320'de 1.368 voltajda donma yaptığı için yazdım. (Bence voltaj fazla bile.)

M5A97 R2.0 üzerinde tam güç yönetimi sağlayamazsın. Zaten verdiğin voltaj da FX-8350'nin stok 4 GHz'de kullandığı voltajdan bile az. 1.4 civarına gelmesi gerek ilk olarak. Load Line Calibration ise sıvı soğutma olmadan açılmasını tavsiye etmediğim bir ayar. Açılsa bile hiç voltaj vermeden test yapıp dene derim.

Bende şöyle bir sıkıntı var. İşlemci üzerine binen yük aniden 100 de 100 oluyor tesadüfen cpu-z programındayken fark ettim orada yazan voltaj değeri sürekli değişiyor normalde 1250 civarlarında dolaşıyor ama 800 civarlarına düşünce birden sistem kasmaya başlıyor. Sorun nedir? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sistem :
  • Amd FX 8350
  • Msi 970a-G43
  • Sapphire R7 240
  • Kingston 8x2 HyperX 1600 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu ün FX 8350 işlemcime 4.6 GHz OC denemesi yaptım 1032'den 1500 volta kadar denedim ve 1.4-1.5 arasında bilgisayarı açabilmeyi becerdim fakat bilgisayar en fazla 5 dk çalışıyor test programlarını açıyorum ve donuyor. Resetlemek zorunda kalıyorum. Anakart MSI 990FXA gaming dediğiniz ayar tam olarak nerede? Yardımcı olursanız sevinirim.

@Mikail Fidan hocam müsaitseniz ilgilenebilir misiniz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…