AMD FX-8350 Performans Sorunu

emrahkibar

Hectopat
Ekran kartımı güncellediğimde ekran kartında sorun olduğunu düşünmüştüm. Biraz araştırmalarım sonucu işlemci performans vermediğini gördüm. CPU-Z Programı ile baktığımda işlemci core speed 1399 MHz gözüküyordu. 4 GHz işlemci için az değer olduğunu düşündüm ve bench test yaptım değerler düşüktü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Core Speed değeri anlık olarak aldığın frekans değeridir. BIOS üzerinden yapacağın ayarlamalar ile işlemcinin çalışabileceği en düşük frekans hızını ayarlayabilirsin. Kullandığın anakarta göre çeşitli ayarlar mevcut bu konuyla alakalı, model bildirirsen yardımcı oluruz. Ancak bu bir sorun teşkil etmez.

Önemli olan yük altında hangi frekans değerinde çalıştığıdır. Önemli olan yük altında kaç dereceye ulaştığıdır. Hangi performans testinde hangi skoru aldığını da belirtmen gerekir dolayısıyla. Ortada normalin dışında bir performans kaybı varsa görünür bu şekilde.

Konuyu açan arkadaş 200MHz bus frekans ve 21 çarpan değerine sahip, 4.2GHz hıza erişebilir işlemci gerekirse. Eğer Benchmark testlerinde düşük skor alıyorsa sıcaklıklar ile alakalıdır tahminen; AIDA64 Stability Test Rehberi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…