Oyun oynarken MSI'in programi ile FPS islemci isisi, ekran karti kullanimi gibi degerleri kontrol ediyorum. GTA 5 ve Dead Rising 4 gibi oyunlarda ultra ayarlarda ilk 15 dk icerisinde 60-70 ve daha ust degerlerde FPS alirken islemci isisi 72 dereceye geldigi an FPS 20'lere 30'lara dusuyor. İslemci kullanimi 4 GHz'den 1.62 GHz oluyor. 3-5 saniye boyle oluyor. İslemci isisi 50'lere dusuyor tekrar FPS yukseliyor ardindan islemci isindiginda yine islemci hizi dusuyor. Termal macunu yeniledim fanlarda herhangi bir sikinti yok bu arada cm Hyper 212 Evo Sogutucu kullanıyorum hatta ek olarak bir fan daha taktim. BIOS'tan fan hizini yukselttim. Anakartim aAus M5a97 LE. Ekran kartim ASUS'un R9 270X 4g iken de ayni sorun vardi. Bu konularda cok bilgim olmadigi icin ekran kartini degistirdim RX 580 aldim. Ekran kartinda darbogaz sorunu çok olmuyor yuzde 98 kullaniyor islemcinin ise yuzde 60, yuzde 70 civarinda olduğunu gozlemledim. Yukarida yazdigim FPS ve isi degerleri RX 580 ile gozlemledim. Ne yapmam gerekiyor? Yardiminiza ihtiyacim var.
Son düzenleyen: Moderatör: