AMD FX-8350 sistemde farklı kodlar ile mavi ekran hataları almak

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: AMD FX-8350
Mainboard: ASUS M5A97 R2.0
SDP: G.Skill DDR3 8GBytes
SDP: G.Skill DDR3 8GBytes
Graphics: NVIDIA GeForce GTX 960
SSD: SanDisk 128GB
HDD: Seagate 500GB
PSupp: RS-600-ACAB-M2 600W
Bench: RC-K350-KWA600
Display 1: Philips 226V-La
Display 2: Samsung SyncMaster 943
RAM
SDP: G.Skill DDR3 8GBytes 2 Adet
SSD veya HDD modeli
SanDisk 128GB SSD ve Seagate 500GB HDD
Ekran kartı
NVIDIA GeForce GTX 960
Anakart
ASUS M5A97 R2.0
İşlemci
AMD FX-8350
Herkese merhaba, arkadaşlar. Son zamanlar sistemimde en azından benim bildiğim bir değişiklik olmamasına rağmen oyun oynarken bazen 2-3 saatte bir bazen art arda 6-7 defa farklı kodlar ile mavi ekran hatası almaktayım. Bad sector olan D diskim vardı. İlk aşamada bundan şüphelenip tüm verilerimi C diskine aktardım ve D diskini söktüm. Aldığım hata aynen devam etmektedir. Desteğinizi bekliyorum.

Minidump Dosyası

@377154 @VENGEANCE ANGEL @ViooYa desteklerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dosya Ekleri

• örnek.jpg
    örnek.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 31
  • örnek2.jpg
    örnek2.jpg
    62,8 KB · Görüntüleme: 23
Son düzenleyen: Moderatör:
Memtest86 ile RAM testi yapın.

Memtest86 ile RAM testi yapın.
Hocam test beklediğimden uzun sürdü ancak dönüş yapabiliyorum. İlk test sonucunda FAIL verdi daha sonra CPU voltaj değerinin yüksek olduğunu fark ettim. Bazı donanımları söküp inceledim RAM'leri söküp temizleyip tekrar taktım ve voltaj normale döndü. Daha sonra yine mavi ekran aldım. Mavi ekran almamın akabinde RAM'lerde yine problem olduğunu düşünüp hangisinde olduğunu anlamak için tek tek test ettim ama ikisinde de PASS veriyor. Maalesef fikir edinemedim. Bir süredir mavi ekran almıyorum ama çözdüğümü de sanmıyorum...

Hocam test beklediğimden uzun sürdü ancak dönüş yapabiliyorum. İlk test sonucunda FAIL verdi daha sonra CPU voltaj değerinin yüksek olduğunu fark ettim. Bazı donanımları söküp inceledim RAM'leri söküp temizleyip tekrar taktım ve voltaj normale döndü. Daha sonra yine mavi ekran aldım. Mavi ekran almamın akabinde RAM'lerde yine problem olduğunu düşünüp hangisinde olduğunu anlamak için tek tek test ettim ama ikisinde de PASS veriyor. Maalesef fikir edinemedim. Bir süredir mavi ekran almıyorum ama çözdüğümü de sanmıyorum...
Tek tek denediğinizde pass verip birlikte taktığınızde fail oluyorsa RAMlerde uyumsuzluk vardır birlikte takıp XMP kapalı calıştırmayı deneyin gene olmazsa RAM leri tek tek kullanmaktan başka çareniz yok.

Tek tek denediğinizde pass verip birlikte taktığınızde fail oluyorsa RAMlerde uyumsuzluk vardır birlikte takıp XMP kapalı calıştırmayı deneyin gene olmazsa RAM leri tek tek kullanmaktan başka çareniz yok.
Hocam sanmıyorum bildiğin sök tak yapınca düzeldi ve 2012'den beri aynı RAM'leri kullanıyorum ve birlikte satılıyor. RAM slotunda problem olabileceğini düşünüyorum şuanda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı