AMD FX 8350 üzerine upgrade

cateyes

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba sistemim aşağıdaki gibi;

• AMD FX X8 8350 Soket AM3+ 4GHz 16MB Cache 32nm 8 çekirdek
  • ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.)
  • Geforce GTX 650 4 GB 128 bit DDR5
  • Hi level 8 GB DDR3 1866 MHz RAM
  • Zalman z3 plus ATX Mid tower kasa
  • 600W PSU
Bu sisteme işlemci ve anakart şimdilik değişmeden ekran kartı ve RAM takviyesi yapmayı planlıyorum.Amacım oyun oynamak

1. sorum: Sapphire R9 280X VAPOR-X GDDR5 3GB 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
Bu ekran kartı nasıldır kullanan tavsiyeleri çok önemli benim için bu kartta benim işlemci ile dar boğaz yaratır mı bir arkadaşımdan çok uygun fiyata ikinci elini alacağım başka bir kart tavsiyeniz olur mu?

2. sorum ram yükseltmeyi nasıl yapmalıyım aynı modelden bir 8 gb lık daha taksam yeterli olur mu?
3. hangi uygun fiyatlı ssd yi bu sisteme önerirsiniz
4. psu yeterli olur mu değişiklik gerekir mi?

Sorularım bu işten çok iyi anlayan arkadaşlara acemice gelebilir ancak çok fazla hakim olmadığım konular olduğundan bilgisi olan arkadaşlarımın fikirlerini ve yönlendirmelerini almak istedi.

şimdiden sevgiler saygılar herkese teşekkürler.[/B]

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Ekran kartını güncel oyunlarda sorunsuz darboğazsız kullanabilirsin. Youtube'dan test videolarını izleyebilirsin.
2. Aynı modül bellekten 1 ader daha alıp ekleyebilirsiniz.
3. SSD konusu size kalmış. 240 GB yeterli diyorsanız, Samsung 750 Evo öneririm.(kendim kullanıyorum)
4. PSU yeter fakat marka model vermemişsiniz, etiket resmini atın buraya ona göre cevap verelim.

Görünüşe bakılırsa arkadaş ceza yemiş. O kasa ile içindeki güç kaynağı ise 540w veriyor. 80+ olan modelden tek farkı fiyatı. Bence yeterli olacaktır.
Evet Z3 kasanın içindeki PSU ise kesinlikle yeterli olur. Marka vs. yazmayınca şu adi markalardan biri ise diye yazdım. :)

Cevaplar için teşekkürler PSU 450 wattlık mış ayrıca bahsettiğim ekran kartı için uygun değilmiş bu nedenle önce güç kaynağımı değiştirip sonra ekran kartını almam gerekecek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı