Öncelikle işlemci voltajının anlık olarak değişiklik göstermesi anormal bir durum değil.
Ancak 1,25 seviyesinden 0,8 seviyesine çekiyorsa bir anormallik var diyebiliriz.
AIDA64 Extreme Edition programını indirerek işlemci %100 yük altındayken ve bu kasılmalar yaşanıyorken sistemin sıcaklık değerlerinden bir kare yollar mısın bize?
Senden istediğim pencere aşağıdaki gibi, voltajın 0,8'e düştüğünüde mavi işaretli bölmede göreyim lütfen. Mesela ben şuan 1,44 voltaj ile çalıştırıyorum ve 36 işlemci 35 ekran kartı sıcaklığı mevcut. Bu bilgileri yollarsan yardımcı olabilirim.
Eki Görüntüle 84211
Ayrıca işlemi derecesi 68 e çıkınca düşüyor voltaj. Bilgisayarı yeni topladım bütün hevesimi kaçırdı yav.Öncelikle işlemci voltajının anlık olarak değişiklik göstermesi anormal bir durum değil.
Ancak 1,25 seviyesinden 0,8 seviyesine çekiyorsa bir anormallik var diyebiliriz.
AIDA64 Extreme Edition programını indirerek işlemci %100 yük altındayken ve bu kasılmalar yaşanıyorken sistemin sıcaklık değerlerinden bir kare yollar mısın bize?
Senden istediğim pencere aşağıdaki gibi, voltajın 0,8'e düştüğünüde mavi işaretli bölmede göreyim lütfen. Mesela ben şuan 1,44 voltaj ile çalıştırıyorum ve 36 işlemci 35 ekran kartı sıcaklığı mevcut. Bu bilgileri yollarsan yardımcı olabilirim.
Eki Görüntüle 84211
Aynen dediğiniz gibi işlemci belli bir sıcaklığa geldiğinde oluyor voltaj düşmesi. BIOS'u çok kurcaladım ama bunun nasıl disable yapılacağını bulamadım.Sorunumuza gelecek olursak bu donma veya kasılmalar kendini ne şekilde gösteriyor? Genelde anakart üzerindeki bazı ayarlamalar işlemci sıcaklığının belirli bir seviyeyi aşması durumunda frekans ve voltaj değerlerinde düşüşe sebep olur.
Daha doğrusu eist ayarı yok.Peki, bu duruma yol açan ayar MSI marka anakartının BIOS menüsünde bulunan EIST teknolojisi olmalı.
BIOS menüsü açılınca sol tarafta, ortada bulunan Overclocking Setting kutusuna tıkla.
Gelen ayarlarda ortalarda bir yerlerde göreceksin bu ayarı.
EIST yani SpeedStep teknolojisinin temel vazifesi işlemci voltaj ve frekans değerlerini düşürerek güç tüketim ve dolaylı olarak sıcaklık değerlerini düşürmektir. İşlemcinin 0,8 voltaj değerine düşmesindeki temel sebep işlemcinin ısınması ve ESIT teknolojisinin devreye girmesidir.
Aşağıdaki görselden yararlanarak bu ayarı DİSABLED konumuna getir ve sonuçları ilet lütfen.
Eki Görüntüle 84435
Ama amd cool n quiet diye bir bölüm bulduk. Core 6 state ve svm mode enable da bu kısımda diğerleri disable.