AMD FX 9370 R7 370 vs Intel i5 6600 GTX 1060

ModeraThor

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba Technopat ailesi; arkadaşımı bakkal bilgisayarcı zihniyetinden kurtarmak istiyorum. Bütce 3000-4000 TL civarı. Ortalama bir sistem toplayarak kendisinin yanlış düşündüğünü, topladığı sistemin güncel olmadığını söyledim. Ben de ona karşılık bir sistem topladım, aralarında fiyat farkı var ancak bütce dahilinde topluyoruz, o bu konuda kararlı olduğunu, bilgisayar bilgisinin arkasında olduğunu söylüyor ve topladığı sisteme toz kondurmuyor. Videolarla ikna etmeye çalışıyorum o da olmuyor. Ben bu arkadaşımı nasıl ikna edebilirim?
Onun topladığı sistem:
gereksizsistem.png

Benim topladığım sistem:
9898898900000.png

Olay sizde :ıslık::)

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşınız troll olabilir, dikkatli olun ısırmasın. Hala daha FX 9370 gibi içten yanmalı iki zamanlı motor almayı düşünen varsa geçmiş olsun. R7 370'i savunmasından bahsetmiyorum bile. İkinci sistem birincisini ikiye büker, üzer.

Körü körüne bir bilgiyi savunanlara o sözüm. ModeraThor isimli üyemiz ile dalga geçiyor arkadaşı, ya da cidden kendini yeni bilgilere kapalı tutuyor. Konu sahibi arkadaşı böyle kişilerle vakit kaybetmemesi için uyarıyorum, kendini beğenmişlik durumu yok burada.

FX işlemci, hele 9xxx serisi, arkadaşınız parasını sokağa atsa daha iyi. Çünkü güç tüketimi çok yüksek. O işlemciyi alıp 1-2 sene kullansa elektrik faturasına gelen ek miktar ayrı bir zarar, stabil bir performans alamaması ayrı bir dert bir de yanına R7 370 çok saçma. Ben Yusuf Ertan arkadaşımızın dediğine katılıyorum trollüyor olabilir arkadaşın seni. Athlon X4 860K ve RX 470-480 demiş olsaydı F/P olacağı için düşünülebilirdi.

Her şeye eyvallah da R7 370 eski sistemimde vardı. Çoğu günümüz oyununu en yüksekte, 1080p çözünürlükte çok çok rahat kaldırıyor meselâ. Çok da fazla yermemek lazım kartı -bence- :)
Bu arada kesinlikle ikinci sistem alınmalı. Birincisinin yanından bile geçilmez.

İlk sisteme tekrar baktım da, cidden rezalet. :) Everest kasa, 5400 RPM disk, malum işlemci, yıl olmuş 2016 ve hala 1600 MHz RAM seçimi, 3400 TL harcanan sisteme R7 370, üzerinde gaming yazıyor diye o monitöre 850 TL para vermek. Neresinden tutarsan elinde kalıyor. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok, 2 senedir buradayım ve birçok şey öğrendim. Kayıt olduğum zaman kendimi bilgisayar hakkında bir şeyler biliyor sanardım. Cahilmişim halbuki. Öğrenmemiş olmakta sıkıntı yok, öğrenmeye kapalı olmak sıkıntı. Arkadaşınıza söyleyin, gelişime açık tutsun kendini. Biri bir şey söylüyorsa "doğru mu diye araştırsın". Körü körüne bir bilgiyi savunmasın.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı