AMD FX 9590 Tabanlı Su Soğutmalı Sistem Toplama

keroer

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler diliyorum.
Oyun için bir bilgisiyar toplamayı düşünüyordum. Technopat sağ olsun güzel bir sistem tavsiye etmiş. Biraz fiyat araştırması yaptım, yaklaşık sistem 3700-4100 arasında gidip geliyor herneyse asıl sorum şu, su soğutmalı işlemçi için gereken parçalar neler?
işlemci linki:www.vatanbilgisayar.com: AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Önbellek 220W 32nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

ve bu işlemciye uyumlu anakart nasıl bulabilirim:
www.vatanbilgisayar.com: MSI 970A GAMING AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar
Bu işlemci iş görür mü?

Vatan'dan bakıyorum fakat bildiğiniz ucuz bir site varsa öğrenmek isterim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün su sogutmalar butun islemcilere ve cogu anakarta uyumludur. Islemci secimin cok kotu o islemci cok enerji kullanıyor ve performansı guzel degil o paraya i5 4690 veya i5 4690k alınıp thermaltake water 3.0 performer ile kullanılabilir.

Tavsiyeniz için teşekkür ediyorum. Yeni bir toplama oluşturdum, i5 4690k ve asus GTX 970 strix var onu da sıvı soğutmaya bağlasam performans yükselir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostum senin olayı yanlış anladığını düşünüyorum bir kapalı devre sıvı soğutma sistemleri var birde Custom sıvı soğutma. Custom sıvı soğutma kurmak için biraz yüksek bütçeye sahip olman lazım.

Yukarıdaki Custom sıvı soğutma sosyalde üyeye aittir.

Buda kapalı devre sıvı soğutma sistemi ekran kartına soğutma sağlamaz işlemciye sağlar. Bunuda 200-300 TL arası fiyatla alabilirsin.

Anladım pek bilgim yok elimden geldiğince araştırmaya çalışıyorum peki kapalı devre sıvı soğutma performansı ne kadar etkiliyor gaming bir pc yapmaya çalışıyorum 4 milyara yakın bütçem var sizinde önerinizi almak isterim.

Şuan bende kapalı devre sıvı soğutma sistemi kullanıyorum Cooler Master Seidon 120V işlemcim İ5 4690K soğutması başarılı. Performans bakımınından derken oyunlarda gözle görülecek performans artışı sağlamaz sadece bunun görevi işlemciyi soğutmak ekran kartı gibi performans sağlayacağını düşünme yani. Ekran kartına da gelince ekran kartları kendi soğutması ile geliyor zaten ekran kartlarındaki bakır borularda onu soğutmaya yarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…