SonsofAnarchyMC
Kilopat
Arkadaşlar, Asus Crossfire V Formula Z Anakartına sahibim. Parçayı Vatan Bilgisayar'dan aldım. Bios'a girdiğimde ekranın bazı bölgeleri siyah ve yazılar üst üste binmiş şekilde bir görüntü ile karşılaşıyorum. Bu yüzden Bios'u da kullanamaz durumdayım. Sıkıntıyı kendim çözemedim ve Vatan'a garantiye verdim. 10 gün sonra parça yeniden geldi. Yapılan işlemler, Bios pili değişmiş, Bios silinip baştan en güncel sürümü kurulmuş. Sıfırdan farksız kart oldu dediler. Sistemi tekrar kurduğumda ise Bios'ta aynı sıkıntının devam ettiğini farkettim. Bios'u kendim güncellemeyi denedim. İnternetten bu kartın Bios güncelleme videolarını izledim ve adımları ezberledim. Doğru düzgün bir şey göremediğim Bios'ta 4 sağa bas, 2 Enter'a bas, 1 sağ yap gibi adımları ezberleyip tek, tek yaptım ama yine işe yaramadı. Bios'umu kullanamıyorum. Tekrar garantiye vermekte istemiyorum 10 gün bilgisayarsız kalmamak için. Eğer benim yapacağım bir çözüm yolu varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.
Sistemim:
HDD, 750W PSU ve optik sürücü de mevcuttur. Windows 8.1 Pro 64 bit kullanıyorum.
Yok mu yardım edebilecek ?
Sistemim:
- ASUS Crosshaır V Formula-Z 990FX/SB950 AM3+ DDR3 2400MHZ(O.C.) SATA3.0 USB3.0 Anakart.
- AMD FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHZ 16MB CACHE 32NM İşlemci.
- GSkill 16GB (2X8GB) Rıpjawsx DDR3 1866MHZ CL10 1,5V Dual Kit RAM.
- Sapphire R9 290 Trı-x OC GDDR5 4GB 512BIT AMD Radeon DX 11.2 Ekran Kartı.
- Corsair Hydro Serisi™ H110 Sıvı Soğutma Sistemi.
- Corsair 128GB Force GS Serisi SATA 3.0 SSD. (560MB Okuma / 535MB Yazma.)
HDD, 750W PSU ve optik sürücü de mevcuttur. Windows 8.1 Pro 64 bit kullanıyorum.
Yok mu yardım edebilecek ?
Son düzenleyen: Moderatör: