AMD FX-9590 ve Asus R9 380 düşük FPS

Daha fazla  
Öncelikle herkese iyi günler. Asus R9 380 kullananlara baktım. Neredeyse hepsi benden 2 kat fazla FPS alıyor. Amd FX-9590 kullananlara baktım onlar da aynı şekilde. Ben Anakarttan diye düşünüyorum.
Sistemim şu şekilde:
  • Amd fx-9590 işlemci
  • Asus r9 380 4GB ekran kartı
  • Gigabyte GA-990XA-UD3 anakart
  • 8 GB kingston 1333mhz
  • 750 Watt 80plus silver güç kaynağı
Isı değerleri fazla yüksek değil. İşlemcide 100-150 TL'lik bir boru soğutma yani hava soğutma kullanıyorum. Fakat sorunun ısından kaynaklandığını pek düşünmüyorum. Sorunun anakart ta olduğunu düşünenler yeni bir anakart önerirse sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınızın destek listesinde kullandığınız işlemci yok. Bu da demek oluyor ki güç beslemesi o işlemci için uygun değil. FX-9590 oyun testleri videomuzda benzer bir durumu biz de yaşadık ve belirttik. MSI 970 Gaming, 200W TDP'ye sahip işlemci için uygun değildi.

Bu işlemciyi almış olmanız başlı başına bir hata ama illa ki uyumlu bir anakart alacağım derseniz MSI 990FXA GAMING veya ASUS M5A99FX PRO R2.0 olabilir.

Ama şahsi fikrim bu anakartlara 600 lira verip paranızı uzun vadede çöpe atacağınıza Zen bekleyin ya da Skylake'e geçin...

Teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Ve bir şey daha sormak isterim.
Bilgisayar açılırken normalde biosla alakalı,markayla alakalı resimler çıkar başka bilgisayarlarda fakat bende linkteki gibi bir resim çıkıyor: https://i.ytimg.com/vi/Z2BE-NHoQn0/maxresdefault.jpg
Ve kimi zaman oyundan atıyor.Sağ alt tada görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti.Fakat windows başarılı bir şekilde kurtuldu gibisinden birşey diyor. Sizce bu sorunda anakarttanmıdır ekran kartındanmı ?

Teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Ve bir şey daha sormak isterim.
Bilgisayar açılırken normalde biosla alakalı,markayla alakalı resimler çıkar başka bilgisayarlarda fakat bende linkteki gibi bir resim çıkıyor: https://i.ytimg.com/vi/Z2BE-NHoQn0/maxresdefault.jpg
Ve kimi zaman oyundan atıyor.Sağ alt tada görüntü bağdaştırıcısı yanıt vermeyi kesti.Fakat windows başarılı bir şekilde kurtuldu gibisinden birşey diyor. Sizce bu sorunda anakarttanmıdır ekran kartındanmı ?
Merhaba.
Poweriniz her ne kadar 750 watt olsada +12 volt kanalindan kac watt cektigini bilemiyorum. Dediginiz sorun ekran kartinin mhz nin yuksek olup gerekli voltaji alamamasindan kaynaklaniyor. Bunun cozumunu msi after burner tarzi programlarla mhz dusurerek bulmustuk.
Anakarta gelince; hayatimda yaptigim en kotu secimdi o anakart, ondan sonrada bir daha gigabyte anakart almadim. Burdan, gigabyte anakartlar kotudur sonucu cikmasin.
O islemci ile kullanabileceginiz fazla bir anakart modelide yok maalesef. Uyumluluk listesinde 990x cipsetli anakart kullanin diyorlar ama ondada islemci secicilik yapiyor.
Ben sorunu asus croshair formula z alarak cozmustum hala daha o anakartla sorunsuz calisiyor.
Size tavsiyem o islemciden kurtulmaniz olacaktir. Yok devam edecegim derseniz, ben crosshair ile cozdum sizde ikinci el bir anakart alip devam edin. Asusun diger anakartlari yada diger firmalarin anakartlarini denemedigim icin bir oneri veremeyecegim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı