AMD FX Serisi İşlemcilerin Intel Karşılığı Nedir?

berkyoztrk

Megapat
Daha fazla  
AMD'nin FX serisi işlemcilerinin Intel cephesindeki karşılığı (rakibi) denilecek işlemciler hangileridir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun konusunda karşılığını söyleyebilmek zor. Düşük çekirdek sayısına sahip işlemcilerle benzer performans sunuyor. Çoklu çekirdekte de ilk 3 nesil işlemcilerle yarışabilir, belki...

8 çekirdekli FX 8350 kullandım.
O bilgisayardan kurtuldum i3 6100 sisteme döndüm.
8 çekirdek kulağa çok hoş geliyor.
8 içi boş çekirdek.
AC Origins denedim 1050 Ti ile;
İşlemci kaynaklı darboğaz yedim.
Sonuç: i5 2400 ayarında ( Çoklu çekirdek performansı)

Karşılığını söylemek zor belki ancak bugün 10 yaşındaki bir Xeon E5450'yi biraz overclock edip, FX serisi işlemcilerden daha hızlı bir bilgisayara sahip olabiliyorsunuz.

Elbette ki FX serisinin komut seti avantajı var, daha güncel. Sadece ufak bir örnek verdim

Intel 2. nesil Sandy Bridge işlemcilerle birlikte çıkmışlardı diye hatırlıyorum. Varsa hala kullanılır. İyi bir soğutmayla OC de yapılabilir. Ancak yoksa kesinlikle alınmamalı. Eski olmasının yanında çok fazla dezavantajı var.

Rakip olarak ise 2-3. nesil Intel işlemcilere denk geldiğini söyleyebiliriz. 4. nesle geçtiğimiz zaman ise Intel'in giriş seviyesi FX'in orta seviyesine yaklaşık bir performans sergiliyor.

Cem KARADEMİR'e katılıyorum. Bu FX serilerinde bir sıkıntı var, modül denilen olay sebebiyle çekirdeklerın yarısı gerçek çekirdek performansı veremiyor. FX 6300'dan da hiç gerçek 6 çekirdek hissiyatı alamadım açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…