AMD FX X6 6300 Sıvı Soğutma İle Isınma Sorunu

ahmopasa

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Geçenlerde bu işlemciye overclock yaptım ve hızını 3.5 GHz'den 4.5 GHz'e kadar çıkardım. 7-8 saat sonra tekrar açtığımda bilgisayarı, kendiliğinden kapanır oldu. Bende tekrar eski haline getirdim ve o şekilde de bir miktar kullanıp kapadım. Bilgisayarı yeniden başlattığımda ise aşırı ısınmadan dolayı kapandığını; ilk açılışta sıcaklığın 50 dereceden 80 dereceye kadar çıktığını gördüm.

Vatan Bilgisayar'a götürdüğümde ise termal macun değişmeli dediler. Bunun üzerine de ben de macunu değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı. Sistemde sıvı soğutma mevcut ve radyatörün fanı 2000 RPM ile dönmekte.

Bir başka bilgisayarcı da dedi ki işlemci gitmiş. Ama bilgisayar kapanmadığı durumlarda 6 Core'un da tam performansta çalıştığını gördüm.

Sizce sıkıntı sıvı soğutmada mı? Aklıma suyun pompalanmadığı geliyor. Çünkü eskisi gibi o suyun sesini duymuyorum ya da o kadar şiddetli değil. Hava kaçmış da olabilir boruların içine. :(

Bu konuda sizin düşünceniz nedir? Kimlere gitmem gerekiyor? Yarın sıvı soğutma yerine stok fanı deneyeceğim. Bunun haricinde ne tür şeyler aşırı ısınma yapar, yani yazılımsal bir sıkıntı da var mı?

Dediğiniz gibi şu an sistem ilk günkü ayarlarında. Sıvı soğutmayı nasıl yanlış takabilirim k :( Yani 4 vidayı çıkardığında direkt olarak ayrılıyor işlemcinin üzerinde.

Kasanın içinde bir adet fan bulunmakta. İlk aldığım günden beridir de aynı sistemi kullandım. Bi' overclock yapalım dedik, elimizde patladı :).

4. defa götürmüş olacağım Vatan bilgisayara. Başka bir yer aramaktayım :(

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı