AMD FX-X8 8350 Tabanlı Sistem Tavsiyesi

AloneOxygen

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar 2800TL bütçem var ve güzel bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum . Neden AMD diye soracak olursanız çoklu çekirdekli olmasından ziyade geleceğe dönük olmasıydı ve İntel Core i5 4460'dan daha performanslıydı . Neyse konumuza dönelim öncelikle monitör dahil değil klavye ve fare dahil olacak ve ekran kartının olabildiğince iyi olmasını istiyorum . Şimdiden yardımcı olanlara çok teşekkürler .

Klavye-Maus ikilisi için 100 tl bütçe ayırıyorum. Kendin seçersen daha iyi olur. Çünkü herkesin el ve bilek yapısı farklı. Kendine uygun olanı seçmen daha iyi olacaktır.
FX işlemci tavsiye etmeyeceğim. Çünkü DX 12 ve DX 12 destekli oyunlar çıktığı zaman FX 8xxx işlemciler işe yarayacak. Ayrıca FX 8350, toplam yükte çalışmaya başladığı zaman İ5 4690 kadar performans verecek oyunlarda. Çünkü çekirdek başına performansı çok düşük. Ayrıca FX işlemciler çok güç tüketir ve ölü soket yapısı olan AM3+'e sahiptir. Ekran kartını yorar. Alman gereken FPS'yi alamaman da cabası. İ5 4460, GTX 970'in yükünü kaldıracağı için bunu koydum.
1.png

Herkese merhaba arkadaşlar 2800TL bütçem var ve güzel bir oyun bilgisayarı toplamak istiyorum . Neden AMD diye soracak olursanız çoklu çekirdekli olmasından ziyade geleceğe dönük olmasıydı ve İntel Core i5 4460'dan daha performanslıydı . Neyse konumuza dönelim öncelikle monitör dahil değil klavye ve fare dahil olacak ve ekran kartının olabildiğince iyi olmasını istiyorum . Şimdiden yardımcı olanlara çok teşekkürler .
İnşallah amd almassın ghz'ye bakıp daha performanslı dediğini biliyorum :) inşallah bu hatayı yapmazsın ne diyim

Klavye-Maus ikilisi için 100 TL bütçe ayırıyorum. Kendin seçersen daha iyi olur. Çünkü herkesin el ve bilek yapısı farklı. Kendine uygun olanı seçmen daha iyi olacaktır.
FX işlemci tavsiye etmeyeceğim. Çünkü DX 12 ve DX 12 destekli oyunlar çıktığı zaman FX 8xxx işlemciler işe yarayacak. Ayrıca FX 8350, toplam yükte çalışmaya başladığı zaman İ5 4690 kadar performans verecek oyunlarda. Çünkü çekirdek başına performansı çok düşük. Ayrıca FX işlemciler çok güç tüketir ve ölü soket yapısı olan AM3+'e sahiptir. Ekran kartını yorar. Alman gereken FPS'yi alamaman da cabası. İ5 4460, GTX 970'in yükünü kaldıracağı için bunu koydum.
Eki Görüntüle 76693
Teşekkürler bu sistemi düşüncem fakat AMD FX-X8 8350 ' nin İntel Core i5 4460 ' dan daha iyi olduğunu düşünüyorum ayrıca benchmark testlerinde de açık ara farkla AMD daha iyi bir performans sergiliyor . İsterseniz araştırabilirsiniz :)

Toplam yükte FX 8350'yi geçen İ5 işlemci yok şuan piyasada. Fakat hiç bir oyun 8 çekirdek işlemci kullanmıyor. DX 12 çıksa dahi FX 8350, İ5 4690'a eş güçte olur ki İ5 4460 bile tek GPU'lu bütün ekran kartlarının yükünü kaldırıyor. Şu sizin araştırdığınız bench skorlarını bizimle paylaşır mısınız? Benim araştırdığım bütün bench testlerinde FX 9590 gibi bir işlemci bile İ3 3xxx'ün gerisinde kalıyor 2 çekirdek isteyen oyunlarda. :)

Oyun için birim zamanda daha çok frame üreten işlemci daha iyidir. FX 8350 çekirdekleri çok ama az frame üretiyor İ5'lere göre.
Örneğin; 4 atlı bir araba 8 eşekli bir arabadan hızlıdır. Eşeklerin sayısı artınca hızları artmaz, ama güçleri artar. Bu yüzden FX 8350 render için iyi olsa da oyun için biraz sıkıntılı, çünkü az frame üretiyor.

GHZ değerleri aldatıcı olabilir, çünkü çalışma yöntemleri farklı. İntel daha düşük GHZ değerleri ile daha çok iş yapabiliyor. İntel bir origami figürünü 10 katlama ile yaparken, AMD bunu 15 katlamada anca yapıyor diyelim. Aynı GHZ değerlerine sahip olsalar da İntel birim zamanda daha çok origami katlamış yani frame üretmiş olur.

Toplam yükte FX 8350'yi geçen İ5 işlemci yok şuan piyasada. Fakat hiç bir oyun 8 çekirdek işlemci kullanmıyor. DX 12 çıksa dahi FX 8350, İ5 4690'a eş güçte olur ki İ5 4460 bile tek GPU'lu bütün ekran kartlarının yükünü kaldırıyor. Şu sizin araştırdığınız bench skorlarını bizimle paylaşır mısınız? Benim araştırdığım bütün bench testlerinde FX 9590 gibi bir işlemci bile İ3 3xxx'ün gerisinde kalıyor 2 çekirdek isteyen oyunlarda. :)
CPUBOSS isimli siteden baktım, buyur linki : Intel Core i5 4460 vs AMD FX 8350

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim. :) "cpuboss" ve "gpuboss" sitelerinin kullanımı sosyal de yasaktır. Çükü iki rakip firma arasında yaptığı testler tam anlamıyla saçmalıktan ibaret. Bariz şekilde taraf tuttukları belli. nVidia vs nVidia, İntel vs İntel ve AMD vs AMD gibi karşılaştırmalar yaptığınızda sonuçlar az çok tatmin edici oluyor ama kesinlikle iki farklı markayı kıyaslamayın. Saçmalık kelimesi bile hafif kalır.
R9 295X2 gibi bir canavarla GTX 780'i kıyasladığınızda GTX 780'i galip gösteren bir siteye güvenmeyin. :)
Radeon R9 295X2 vs GeForce GTX 780

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı