AMD FX X8 9590 mı Core i5 4690 mı ?

Doğukan Varol

Hectopat
Daha fazla  
Başlıkta söylediğim gibi,ben kendimce bir oyun bilgisayarı topladım,ekran kartına yatırım yaptığım için işlemciden kıstım intel core i7 yerine i5 seçtim.

Ama araştırırken bu işlemciyle nerdeyse aynı fiyata,
Amd Fx X8 9590 Soket Am3+ 4.7Ghz 16Mb Cache 32Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar
AMD FX X8 9590'ı gördüm,ama intel'mi amd'mi karasız kaldım,i5 yerine amd'nin işlemcisini almam dahamı mantıklı olur?
Yoksa intel i5 4690 oyun için dahamı uygun? Oyunlarda hangisinden daha iyi performans alırım?
önerileriniz bekliyorum.
Not: Anakart ve güç kaynağı değişebilir

Performans testlerinde başa baş geliyorlar. Fakat at yarışlarında derler ya, burun farkıyla... İşte burun farkıyla İntel daha performanslı Ama bu küçük farktan daha önemli farklar var iki işlemci arasında. AMD FX 9590'ın güç tüketimi İntel i5 4690'ın 3 katına yakın. Tabi ki bununla bağlantılı olarak ısınma farkı da var aralarında bariz olarak. Fazla düşünmeye gerek yok bence. Bu iki modeli kıyaslarsak İntel tercih etmelisin.

Intel almanız oyun performansınızı doğrudan artırır. Fakat nok-K bir işlemci seçip "Z" serisi seçmek pek iyi olmaz. Onun yerin. Gigabyte H97 HD3 ü tercih edebilirsin.

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim,kesinlikle intel işlemci.karar verdim.

Yalnız sistemde hem güç kaynağı, hem de güç kaynaklı kasa bulunuyor Bunun dışında birçok hata var. Bence bütçeyi belirtip yeni konu açmalısınız.

Intel almanız oyun performansınızı doğrudan artırır. Fakat nok-K bir işlemci seçip "Z" serisi seçmek pek iyi olmaz. Onun yerin. Gigabyte H97 HD3 ü tercih edebilirsin.
Zaten Z serisi anakartlar Çarpan Kiliti açık işlemciler için yapıldı. H serisi ise Çarpan kiliti kapalı olan işlemciler için genel olarak.

Yalnız sistemde hem güç kaynağı, hem de güç kaynaklı kasa bulunuyor Bunun dışında birçok hata var. Bence bütçeyi belirtip yeni konu açmalısınız.
bilmediğim şeyler var tabiki zaten bu kesin sistemin değil birkaç değişiklik olacak. Diğer hatalarım neler ?

Çok güzel ama ekran kartını vatan mağazasından almayı düşünüyorum internetten alamam vatandandan önereceğiniz ekran kartı yokmu? Ve msi gtx 970 olmazmı bu sisteme ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…