Merhaba, bilgisayarım eski biliyorum ama gerçekten çok kasıyor şu an, yardım lazım.
İşlemci: AMD FX4320 Quad Core.
RAM: 4+4 8gbddr3.
Ekran kartı: Stock.
Anakart: DDR3 Gigabyte DX10 pin AM3+
Merhaba, bilgisayarım eski biliyorum ama gerçekten çok kasıyor şu an, yardım lazım.
Bellek Yükseltme: Sistem belleğiniz sadece 8GB DDR3, bu günümüz standartlarına göre düşük. Mümkünse, daha yüksek kapasiteli DDR3 RAM eklemeyi düşünün. 16GB veya daha fazlası, genel performansı artırabilir.
Sabit Disk veya SSD: Eğer hala bir mekanik sabit diskiniz varsa, bir SSD'ye geçiş düşünün. SSD'ler, sistem hızını ve tepkisini artırabilir.
Temizlik ve Bakım: Bilgisayarınızdaki gereksiz dosyaları temizleyin, donanım bileşenlerini temizleyin ve tozdan arındırın. Ayrıca, işletim sistemini ve sürücüleri güncel tutun.
Yazılım Optimize Etme: Başlangıç programlarınızı kontrol edin ve sadece ihtiyacınız olanları bırakın. Virüs taraması ve sistem optimizasyonu için güvenilir bir yazılım kullanın.
Ancak, unutmayın ki sistem özellikleri önceden belirlenmiş sınırlamalara sahip olduğundan, tam anlamıyla yüksek performans beklememek önemlidir. Eğer bu adımlar performansınızı istediğiniz düzeye getirmezse, daha güncel bir sistem düşünmek gerekebilir.