AMD fx6 6100 vs R9 270x Gaming Uyuşmazlıgı

Batuhan Abus

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhabalar ilk öncelikle forumde yeniyim, aslında sadece bu sorum için kayıt oldum eğer farklı sorunlarım olursada yazcan diğer arkadaşlarada yardımcı olmaya çalışırım. Neyse sorum şu arkadaşlar ben.

AMD FX6 6100 six core işlemci
Gaming R9 270x ekrankartı
Colermaster 600w psu
8 gb kingston ram
gerisi zaten önemli deil ssd filan var işte

Benim bu sistemle sıkıntı bi oyunda mesela ets2 mp de full grafikte de 40 fps en düşük seviyedeki grafiktede 40fps warthunderde fulldede 30 fps en düşük hatta eski tip ekran kartı dememe rağmen de 30 FPS.

Sebebi nedir sizce işlemcim frene mi basıyor ? Bana öyle geliyor çünki ne yapmalıyım orta düzeyde pc bilgisine sahibim.

Darboğaz söz konusu bana göre oyun içi MSI Afterburner kullanarak CPU ve GPU kullanım bilgilerini atabilirsen çok güzel olur.

FX 6100 R9 270x için yeterli olması gerekir diye düşünüyorum. Oyun oynarken işlemci ve ekran kartı kullanımını karşılaştırmanızı öneririm.

Bence işlemci biraz yetersiz kalıyor, özellikle single player oyunlarda performans idare ederken online oyunlarda normalde fps 60 uzeri iken mausu etrafa cevirdiğim zaman fps dusuyor donmalar oluyor ekran kartında oldugunu zannetmiyorum cunki anlık oluyor bi patlama anı filan yok örnek olarak oyunda ARK. 8gb ram var ve msi 970a-g46 anakart var bunlardanbir sıkıntı doğarmı acaba ?

After burneri yukledim kardeşim 1070 max cekirdek saati varken oyunda 1020 ile çalısıyo.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı