AMD FX6100 mü Yeni nesil A serisi mi ?

Nepoly

Hectopat
Yeni bir ekran kartı almak için acale etmiyorum ama şuanki ekran kartım oyunları doğru düzgün açmıyor bile çok eski birkart. Yeni bir PC toplayacağım orta-üst seviye arası olucak ancak işlemci konusunda kafamı karıştıran bir husus var.
AMD FX6100 + AMD HD7950 ekran kartı almayı düşünüyordum ama AMD'nin yeni nesil A8 ve A10 işlemcileri kafamı karıştırdı A8 ve A10 işlemci almamımı önerirsiniz yoksa bildiğim gibi yapıp FX6100 almamı mı önerirsiniz ? Eğer A10 İşlemci alırsam ekran Kartı için beklemeyi düşünüyorum yeni nesil ekran kartları çıkana kadar orta seviyede A10 işlemcisinin grafik performansı bana yeter mi ? (En azından GTA 5 çıkana kadar)
PC'yi sadece oyun amaçlı alıyorum bu arada başka bir amacı olmıyacak.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir konu bende açıcaktım işlemci için bence FX serisi gibi geliyo bana ama cevapları bekleyelim.

Birde bu işlemcinin özelliği kendiliğnden onboard ekran kartlı mı ? Ben bunu anladım araştırmalarımdan ama yanlışta anlamış olabilirim. Bu işlemci aynı zamanda bir ekran kartı mı ?

Ben A10-5800K kullanıyorum çoğu oyunu oynatıyor ama illa ben ultra falan oynicam dersen AMD FX6100 + AMD HD7950 al.

A serisi orta seviye işlemci ve grafik performansı verir .

Ben A10-5800K kullanıyorum çoğu oyunu oynatıyor ama illa ben ultra falan oynicam dersen AMD FX6100 + AMD HD7950 al.

A serisi orta seviye işlemci ve grafik performansı verir .
İşlemci performansı olarak memnun musunuz yeterince hızlı mı size göre ? Ekran kartınız var mı yoksa sadece A10 işlemci mi kullanıyorsunuz ? Denediğiniz oyunlar hakkında ufak bilgi verir misiniz performansı hakkında teşekkürler.

Ara sıra PES 13 oynuyorum yada GTA 4, çoğunlukla da netteyim hafta sonu 12 saat falan aktif kullanıyorum herhangi bir takılma v.s. şimdiye kadar yaşamadım.

Not: Ekran kartı yok .

Ama istersen 6670 alırsın ve A10 ile CF yaparsın oyunlarda FPS artışı olur.

Ne yani GTA4'ü ekran kartı olmadan mı oynuyorsun. Bende AMD ATHLON2 X4 ve HD 4850 1 gb 256 bit ekran kartı ile higt'a bile sorun oluyor.

Bu işlemciyle en yüksek hangi kartla Crossfire edilebiliyor ? 6670 'Den yüksek bir kartla veya alçak bir kartla Crossfire edilebiliyor mu ? AMD'nin bu konuda listesi var mı diye aradım ama bulamadım yada konular yabancı sitelerde olduğu için anlıyamadım. Birde FX6100 ile net bir karşılaştırma videosuna raslamadım ama görünüşe göre özellikleri FX6100 şuan daha iyi geldi bana yanılıyormuyum bilmiyorum ama hangisini alsam karar veremedim hala. Unutmadan 6670 kartların GDDR5 ve GDDR3 modelleri var ikisiylede CF oluyor mu ? Ve 7000 serisi herhangi bir kartla CF yapabiliyor muyuz ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne yani GTA4'ü ekran kartı olmadan mı oynuyorsun. Bende AMD ATHLON2 X4 ve HD 4850 1 gb 256 bit ekran kartı ile higt'a bile sorun oluyor.

Evet.AMD'nin APU'ları çoğu ekran kartına taş çıkartır.

En yüksek 6670 ile CF olur.

Paran varsa hiç durma git FX6100 al derim ben.

GDDR fark etmez.

7000 serisi ile CF olmaz şuankilerle.

Ama AMD'nin yeni seri APU'larında olabileceği konuşuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…