Ekran kartında ikisi arasında kalmış. Bir inceledim Msi'ın Cyclone'si diğerinden daha iyi gözüktü ama daha iyisi var mı araştıramadım.
Daha temasa geçmedim arkadaşla, bütçesini net bilmiyorum ama yukarıdaki sistemin fiyatına yakın bir şey arıyor herhalde. Yarın telefonla ararım kendisini bütçesini de öğrenirim.
Yok yok ben sisteme daha el atmadım direk attığı mesajdaki sistemi koydum. Sistem güzel gözüktü. Anakart'ı ve işlemciyi güzel seçmiş Peki FX8100 ile arasında fiyat farkına değer bir performans farkı var mı ? Bellek hızı ve çekirdek hızı MSI Cyclone'un daha yüksek. Fiyat/performans açısından mı değerlendirdiniz siz ?
Evet iş bütçede bitiyor. Peki ekran kartları nasıl ? Yaklaşık o fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz ekran kartı var mı ? Nvidia tabanlı eş değeri var mı ? (Asus Gtx560) Masaüstü piyasasında uzakta kaldım uzun süredir.
Bütçe 1600 TL. Yer Vatan Bilgisayar ama %25 indirim olduğu zaman. anakarttan monitöre kadar olursa iyi olur . İşlemciyi x4 4100 de olabilir.
Bu arada o arkadaş benim
Bana göre msi. Çünkü fabrika çıkışı oc li. Çekirdek hızı fln daha yüksek ve soğutması çok iyi. Ama forumlarda herkes sapphire çok iyi diyordu , o da kafama takıldı.
Bu arada RUSSIAN yazısının üstündeki sistem kafamdaki sisteme çok yakın
Benim kafamda ilk başta şu vardı:
amd fx x4 4100
msi hd6850
corsair 8gb(2x4)
Asus m5a97
Seagate 1Tb hdd
Coller master rc 690 II --> kasa
Asus 20'' yada 21'' led monitör
Pİoneer dvd rw
Normalde şuan almıştım pc mi ama 29 Haziran da Vatanda indirim vardı. Kasa ve anakartın kalmadığını söylediler bende almadım. Anakart yerine belki MSI 970A olabilir dedim ama kasanın alternatifini bulamadım.
Bütün kartlar aynı, özelliği kullanıyor. ASUS olarak tercih etmendeki sebep, ASUS'un boruları, ekran kartınn çekirdeğine doğrudan temas edior. Zaten 6850 çok ısınmıyor, fark etmez istediğim marka al.