AMD FX6300 - GTX760 sisteme yükseltme önerisi

TheFreak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün benzer bir konu açmış ve sizden tavsiye almıştım. Şimdi gereken yükseltme parçalarının toplam fiyatını öğrenebilmek adına tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anakart: ASUS M5A97 le r2.0
İşlemci: AMD FX6300.
Ekran kartı: GTX 760 2 GB.
RAM: 8 GB 1888 MHz.

Ekran kartlarının yüksek fiyatından ötürü onu değiştirmeye pek niyetim yok fakat değiştirmezsem hiç performans artışı alamayabilirim diye de korkmuyor değilim. İstediğim şey çok fazla bir yükseltmeden ziyade bilgisayarın ömrünü uzatmak aslında.

Burada da önerilmişti, işlemci olarak i3 10100F düşünüyorum ama başka önerilerinizi de alırım.

Sizden yardım istediğim nokta şu ki ben anakart, işlemci, RAM ve ekran kartı uyumundan pek anlamıyorum. O yüzden seçim de yapamıyorum. Bana bu işlemciye (i3 10100F) veya önereceğiniz işlemciye uygun anakart ve RAM tavsiye edebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün benzer bir konu açmış ve sizden tavsiye almıştım. Şimdi gereken yükseltme parçalarının toplam fiyatını öğrenebilmek adına tavsiyelerinizi bekliyorum.

Anakart: ASUS M5A97 le r2.0
İşlemci: AMD FX6300.
Ekran kartı: GTX 760 2 GB.
RAM: 8 GB 1888 MHz.

Ekran kartlarının yüksek fiyatından ötürü onu değiştirmeye pek niyetim yok fakat değiştirmezsem hiç performans artışı alamayabilirim diye de korkmuyor değilim. İstediğim şey çok fazla bir yükseltmeden ziyade bilgisayarın ömrünü uzatmak aslında.

Burada da önerilmişti, işlemci olarak i3 10100F düşünüyorum ama başka önerilerinizi de alırım.

Sizden yardım istediğim nokta şu ki ben anakart, işlemci, RAM ve ekran kartı uyumundan pek anlamıyorum. O yüzden seçim de yapamıyorum. Bana bu işlemciye (i3 10100F) veya önereceğiniz işlemciye uygun anakart ve RAM tavsiye edebilir misiniz?
Bütçe nedir?

4800TL tutuyor bunlar.

4800TL tutuyor bunlar.
Hocam teşekkür ederim. Peki ram için daha ucuz bir çözüm nasıl olur? 8'in üstüne 4 veya 8 ekstra ram taksam acaba olur mu? Ne dersiniz?

Hocam teşekkür ederim. Peki RAM için daha ucuz bir çözüm nasıl olur? 8'in üstüne 4 veya 8 ekstra RAM taksam acaba olur mu? Ne dersiniz?

16g artık günümüz için bir sınır hocam bütçeden kısmak istiyorsanız 8 GB alın ileride 8 GB takın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı