AMD FX6300 ısı değerleri normal mi ?

nemesis

Hectopat
Öncelikle yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler. AMD FX 6300 işlemcinin ısı değerleri normal mi onu öğrenmek istedim. Sistemde COOLER MASTER SEİDON 120V PLUS sıvı soğutma takılı durumda ısı değerleri fotoğraflarda ki gibi. İki programda da ısı değerleri farklı onun sebebini de söyleyebilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi 4,01 'e çektim şuan 30 derece boşta sizce bu değer normal midir ?

Boştadan ziyade yük altındaki ısı daha önemlidir diye düşünüyorum.

Prime95'in 1 saatlik testinden başarıyla sağ çıkabilirse o sistem stabil demektir.
O testte stabil kalmayı başarabilmişse, gündelik kullanımın da üstesinden başarıyla gelir demektir. Bir nevi : Zoru yapan kolayı da yapar demektir.

Ki zaten FX6300, 4GHZ hıza voltaj verilmeden bile stabil bir biçimde çıkabilen bir işlemci.
Yalnız bundan ötesi için voltaj yükseltmeniz gerekir, ufaktan ufaktan.

Son olarak her zaman indirdiğiniz programın kendi sitesini kullanın ve en güncel sürümü indirin. İnternete yazıp ilk çıkan siteye dalmayın derim.

Prime95 testlerini 2 saate yakın uyguladım ve ve ısı değerleri en çok 32 dereceye kadar çıktı hatta birazda oyunlara girip zorladım en fazla 32 derece oldu.Galiba başarılı bir overclock olmuş sizce nasıl ?

AIDA64'deki çekirdek sıcaklıkları değerini baz alıyorsanız yanılıyorsunuz demektir. 32 derece olsa olsa boştaki değeri olabilir, boşta bile 30'dan aşağı inmesi pek mümkün değil.
ASUS All Suite 3'ü indirip kurun, en doğru sonuçları ondan alırsınız.
Galiba ASUS marka bir anakart kullanıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…