AMD FX8300 nasıl OC yapmalıyım?

Herkese selamlar elimde AMD FX8300 işlemci var. İşlemcim artık bana yetmiyor bende overclock yapmaya karar verdim fakat her yapan farklı voltaj ile yapıp sıkıntılara sebep oluyor YouTube'da ki bütün OC videolarını izledim fakat hiçbiri yardımcı olmadı, olanlarda 60 70 derecelere çıkardı (boşta) bende AMD OverDrive'dan deniyeyim dedim şu an 4GHz'de kullanıyorum 34 35 derece (boşta) oyunda Max 55 derece gördüm. Soğutucum kule tipi soğutmadır, stok fan değildir. Overclock yapmada profesyonel olan arkadaş, abi, kardeşlerden yardım bekliyorum teşekkürler.
İşlemci AMD FX8300.
Ekran kartı ASUS RX580 8 GB OC.
Anakart Gigabyte 970A DS3p.
RAM Kingston HyperX 8 GB.
PSU Cooler Master 600W.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 GHz bence iyi eğer oyunlar da mavi ekran veya takılmalar almıyorsanız sıkıntı yok gibidir fakat test yapman gerekir emin olmak için Core temp indir bununla sıcaklıkları kontrol edeceksin bir de Prime 95 indir bu da CPU stres programı eğer bu programla da sıkıntı yaşamıyorsan o.c başarılı demektir eğer bana 4GHz yetmiyor dersen ilk aşama da voltaj vermeden BIOS'dan GHz arttır yavaş yavaş mavi ekran alırsan korkma onlar sana yol gösterecek mavi ekran aldığın da veya program hata verdiğin de yavaş yavaş voltaj verirsin stabil olduğun da bırak ve kullan yani mavi ekran ve takılmalar olmaz ise olmuş demektir programla ilk aşama da 15 dakika test et sonra oyun oyna eüer oyunda da sıkıntı olmazsa 1 2 saat programla yine teste tabii tut emin ol eğer bilgisayar açılmaz ise yanlış bir şey yaparsan BIOS sıfırla açılır büyük ihtimal şimdiden hayırlı olsun.

Öncelikle yazdığınız için teşekkürler 4 GHz çok iyi 33 derece 40 derece (boşta) testtede Max 56 gördüm yavaş yavaş GHz arttırıcağım aidai64 kullanarak 20 dk test yaptım.

Güzel dereceye dikkat edin 70 dereceyi geçmemeli geçerse performans kaybına yol açar ve o.c hiçbir işe yaramaz şimdiden hayırlı olson.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…