AMD güncel Freesync hatası

Makaleler
80
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Programcısı
Profil Kapağı
1525088093
Öncelikle her monitörde olmuyordur lakin benim monitörümde bütün Chromium tabanlı tarayıcıları kapsamak üzere Freesync açık olduğunda video izlenmiyor.
Evet şaka gibi bir şey ama bugün bunun neyden kaynaklandığını ararken ortaya çıkardım.
Chrome'un son sürümlerinde hiçbir şekilde Netflix vs. izleyemiyordum. Ekran kararıyordu.
Farklı tarayıcı denedim. Mesela Edge'nin yeni versiyonu o da Chromium tabanlı olduğundan onda da hata veriyordu.
Ayarlar kısmından donanım hızlandırmayı kapatmak zorunda kalıyordum veya Mozilla kullanıyordum.
Oyunlarda da bu sorundan farklı misalen FPS'in yüksek olduğu oyunlarda mesela CS GO menüsünde fareyi hareket ettirince ekranda sanki siyah siyah yırtılmalar çıkıyordu.
Bu yırtılmalar nedendir bilmem Radeon Görüntü Keskinleştirme açınca gidiyordu.
Ben de mecburen açmak zorunda kalıyordum.
Bugün bütün Radeon ayarlarını kurcaladım bu neyden kaynaklanır diye.
Freesync kapattım tüm sorunlarım düzeldi şu an şifa gibi oldu.
Artık Chrome'da sorunsuz video izleyebiliyordum. Donanım hızlandırması açık şekilde.

Test edilen sürücüler; 20.2.1, 20.1.3 WHQL, Radeon Pro Enterprise 20.Q1 (Hepsinde aynı hatayı aldım.)
Test edilen monitör; AOC C27G1 144 Hz 1 Ms Freesync
Test edilen ekran kartı; Sapphire RX 5700 XT Pulse
Test edilen İ.S; Windows 10 1909 Pro x64

AMD, yazılım ekibini değiştirmeli.

Windows'u güvenli mod ile başlat dostum. DDU programıyla eski sürümlerini kaldır. Bu sürümü yükleyip test et. https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-19-9-2

Biliyorum hocam sağolun da Vulkan için mecburen bu yeni sürümleri kullanmak durumunda kalıyoruz. Mesela Six Siege için. 19.9.2'de durumlar nasıldır bilemem. Chrome'un son versiyonunda çıktı bu hata önceden yoktu.

Biliyorum hocam sağolun da Vulkan için mecburen bu yeni sürümleri kullanmak durumunda kalıyoruz. Mesela Six Siege için. 19.9.2'de durumlar nasıldır bilemem. Chrome'un son versiyonunda çıktı bu hata önceden yoktu.
Denemekten zarar gelmez. 19.9.2'de Six Siege nasıl bilmiyorum. Ama eminim yeni sürümlerden daha stabil çalışır.

Denemekten zarar gelmez. 19.9.2'de Six Siege nasıl bilmiyorum. Ama eminim yeni sürümlerden daha stabil çalışır.
Oyuna Vulkan güncellemesi geldi mecburen yüklemek zorunda kalıyoruz. 19.9.2'de Vulkanlı olan sürüm çalışmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…