Sorunu çözene PUBG mobile yüz yirmi uc atacağımAMD 5450 ve HD 5450 olmak üzere elimde 2 tane 1 GB DDR3 ekran kartı bulunuyor fakat ikisi de görüntü vermiyor.
Farklı monitörde denedim farklı kasada denedim farklı görüntü kablosuylada denedim hiçbiri olmadı, anakartım directx 10 destekliyormuş ekran kartı ise directx 11 destekliyor, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?Kartların PCI-e yuvasına tam oturduğuna emin ol.
Anakarttında başka bir PCI-e yuvası varsa, farklı bir yuva kullanabilirsiniz.
Başka hmm.
HDMI, DVI veya VGA kullanıyorsan farklı bir kablo ile dene. Kablo hasarlı olabilir.
Monitörün doğru girişe ayarlandığından (HDMI, DVI, VGA. Vb) emin ol.
Mümkünse başka bir monitörde test et.
Kartları başka bir bilgisayara takarak çalışıp çalışmadığını kontrol et.
Elinde çalışan bir başka PCI-e ekran kartı varsa, sistemin genel olarak harici GPU'ları tanıyıp tanımadığını görmek için onu test et.
Önceki ekran kartından kalan driver sıkıntı da olabilir onun için de DDU ile sürücüyü sil. Forumda rehberi var. Iyi sosyaller.
Bir de son çare kartlar eski olduğu ve kaybedecek çok şeyin yoksa kartı 180-200 derecede 10 dakika fırınlayabilisin, bu lehim sorunlarını geçici çözebilir ama kart bir daha asla da çalışmayabilir. Dikkatli ol. YouTube'da videosu vardı.
Anakartın Dx desteği olmaz ki.DirectX, anakarta değil, ekran kartına ve işletim sistemine bağlı bir şey.Farklı monitörde denedim farklı kasada denedim farklı görüntü kablosuylada denedim hiçbiri olmadı, anakartım directx 10 destekliyormuş ekran kartı ise directx 11 destekliyor, sorun bundan kaynaklanıyor olabilir mi?
Hocam dediğiniz gibi 200 derecede fırınlasam birdaha çalışmama ihtimali nedirAnakartın Dx desteği olmaz ki.DirectX, anakarta değil, ekran kartına ve işletim sistemine bağlı bir şey.
Ekran kartın DirectX 11 destekliyorsa, işletim sistemin (Windows veya Linux) doğru sürücüleri yüklediginde, DirectX 11'i kullanabilmen lazım.
Harici ekran karti kullanıyorsan, anakartin DirectX desteği önemli değildır.
Hocam dediğiniz gibi 200 derecede fırınlasam bir daha çalışmama ihtimali nedir?
Karta bağlı %40.Başka modern bir ekran kartınız yoksa denemeyin. Tehlikeli ya fırına da zarar gelebilir kondansatör de patlayabilir plastik aksam eriyip mutfağı zehirli gazlar da basabilir. Yani o karta göre değmez gibi be en güvenlisi köyde falansaniz açık havada eski bir davlumbaz fırın ile denemeniz. Ama bunlara rağmen kart çalışmayabilir. Bu yöntemi sadece tüm yazılımsal problem olasılıklarını eledikten sonra deneyin. Başka bir modern sistemin var mı?
Hocam son durum nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.