AMD HD 6390 yerine daha iyi bir ekran kartı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
3
Yer
Nebuchadnezzar
Daha fazla  
Meslek
Judge Dredd
Masaüstü bilgisayarımda 10 GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel i7 işlemci ve AMD HD 6390 ekran kartı var. Geçen gün ekran kartım hakkında araştırma yaparken HD 6390’ın HD 5550’den dönüştürülmüş bir ekran kartı olduğunu öğrendim. Bugüne kadar da hiç sorun yaşamadım ekran kartımla. Hatta Battlefield 3’ü yüksek ayarlarda oynayabiliyorum hiç kasmadan. Fakat yine de yeni bir ekran kartı almak istiyorum. 200-400 TL arası önerebileceğin bir ekran kartı var mıdır? Önereceğin kartıyla kaçlık güç kaynağı kullanmam gerekir?

Öncelikle bir bilgisayara HD 6390 ekran kartının yanında 10 GB RAM takmak, ancak yerli üreticilerin yapacağı bir tilkiliktir. Bugün bırak 10 GB’ı, 4 GB’ı kullanabilen bir oyun bile piyasada yok! Bu tür pazarlama hilelerine kanmayın. DDR3 bellek fiyatları ucuzladı diye sözüm ona marka bilgisayarlara koyuyorlar 10 GB RAM’i, kullanıcılar da bu bilgisayarları roket sanıyor. Her zaman dediğimiz gibi bilgisayarın hızı hiçbir zaman tek parçaya bağlı değildir.

Soruna gelecek olursak: 350 TL’ye gayet iyi markalardan HD 6850 model bir ekran kartı alabilirsin. Tabii ki az beklersen HD 7000 serisinden bir kart da alman mümkün. Ama bir de güç kaynağı alman gerekecek bu durumda. Tavsiyem 500 Watt fakat kaliteli bir model olması yönünde. 80 Plus sertifikalı olması tercihimizdir. Bu yüzden ekran kartını HD 6750 alıp artan parayla iyi bir güç kaynağı alabilirsin.

Son olarak maharet Battlefield 3’ü yüksek ayarlarda oynatabilmek değil, Full HD çözünürlükte yüksek ayarlarda oynatabilmektir ki o ekran kartının bunu başaracağını hiç mi hiç sanmıyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı