AMD HD 7850 2 GB nasıldır?

Bütçe
1000 TL

Radiot

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, şu anda R7 240 2 GB Sapphire ekran kartı kullanıyorum ve oyunlarda ciddi anlamda sıkıntı olmaya başladı. Yıllar önce çıkmış olan Call of Duty serisinde bile kasıyor olması çok kötü ve 1000 TL bütçem var. AMD HD 7850 2 GB 256 Bit Sapphire ekran kartını almayı düşünüyorum. Şu anda AliExpress'te 1100 TL civarı sıfır olarak 1GB olan versiyonu var. 2 GB versiyonu ikinci el var ve 75 gün güvenli alışveriş seçeneği var, yani bir sıkıntı olursa paran iade yazıyor. Sizce bu ekran kartını alınır mı? Acaba aralarında devasa bir fark olduğunu gördüm özellikle de AliExpress gibi bir site için sizce riske girmeye değer mi ekran kartları bu kadar pahalıyken.

• Ekran kartı: AMD R7 240 2G
  • İşlemci: i5 3470
  • RAM: 4+4 8 DDR3 1333 MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, şu anda R7 240 2 GB Sapphire ekran kartı kullanıyorum ve oyunlarda ciddi anlamda sıkıntı olmaya başladı yıllar önce çıkmış olan Call of Duty serisinde bile kasıyor olması çok kötü ve 1000 TL bütçem var AMD HD 7850 2 GB 256 bit Sapphire ekran kartını almayı düşünüyorum şu anda AliExpress de 1100 TL civarı sıfır olarak 1GB olan versiyonu var 2 GB versiyonu ikinci el var ve 75 gün güvenli alışveriş seçeneği var yani bir sıkıntı olursa paran iade yazıyor sizce bu ekran kartını alınır mı? Acaba aralarında devasa bir fark olduğunu gördüm özellikle de AliExpress gibi bir site için sizce riske girmeye değer mi ekran kartları bu kadar pahalıyken.

Ekran kartı: AMD R7 240 2G.
İşlemci: i5 3470.
RAM: 4+4 8 DDR3 1333 MHz.

Bütçeyi biraz arttırırsanız ikinci elden 1300 civarına RX470 bulabilirsiniz.

Hocam bence değmez. AliExpress'teki kartlar genelde internet kafelerden çıkma oluyor. Kartlar kötüdür demiyorum ama kargo olayı sıkıntı. Üstüne ödeyeceğiniz vergiyle birlikte fiyatları cok uçuyor. Yurt içi 2. el bakmak daha mantıklı. O paralara GTX 750 Ti bulunabiliyor. GTX 750 Ti cok daha iyi bir kart ayrıca.

1000 Tl bandında bu kadar eski ve yeni nesil oyunlarda en düşük ayarlarda bile sorun çıkarma ihtimali olan bir kart alınmaz. Bu yüzden en fazla bütçeniz 1000 TL ise RX 560 öneririm. En azından kasmadan neredeyse her oyunu oynarsınız. Bütçeyi biraz artırabilirseniz RX 470, 570 gibi kartlar çok daha iyi olur.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam sürücü güncellemesi gelmediğini bilmiyordum dediğiniz gibi param çöpe gider. Peki onun yerine ikinci almak bu devirde mantıklı mı olur ya da ikinci el alırken nelere dikkat etmem gerekiyor.

Artık sürücü güncellemesi almayan bir kart olduğundan paranı çöpe atmak olacaktır düşüncesindeyim.

Hocam sürücü güncellemesi gelmediğini bilmiyordum dediğiniz gibi param çöpe gider. Peki onun yerine ikinci almak bu devirde mantıklı mı olur ya da ikinci el alırken nelere dikkat etmem gerekiyor.

Peki onun yerine ikinci el almak bu devirde mantıklı mı olur ya da ikinci el alırken nelere dikkat etmem gerekiyor.
İkinci el almak da bir sorun yok, sadece aldığınız ürünü iyice test etmeli ve sorunsuz olduğundan emin olmalısınız. Örneğin linkini paylaştığım RX 560'ı satın alırsanız evinize geldiğinde 1 gün boyunca istediğiniz bütün testleri yapabilirsiniz ve eğer kartta bir sorun varsa sorunsuz geri iade edebilirsiniz.

Ekran kartını test etmek için Furmark ve Superposition programlarını kullanabilirsiniz.

İkinci el almak da bir sorun yok, sadece aldığınız ürünü iyice test etmeli ve sorunsuz olduğundan emin olmalısınız. Örneğin linkini paylaştığım RX 560'ı satın alırsanız evinize geldiğinde 1 gün boyunca istediğiniz bütün testleri yapabilirsiniz ve eğer kartta bir sorun varsa sorunsuz iade edebilirsiniz.

Ekran kartını test etmek için FurMark ve superposition programlarını kullanabilirsiniz.

Sıkıntı da tam orada ekran kartını aldığım kişi ne kadar güvenilir karta 1 gün sonra sorun olsa iade etmesi sıkıntı olur.

Eski bir mimari ve şu anda destek almıyor. Daha yeni mimarili giriş seviyesi kartlara bakabilirisinz. RX 460'ı önerebilirim. Oyun amaçlı kullanacaksınız daha yüksek performanslı kartlarda işlemci darboğazına yakalanmanız olası olur.

Oyun harici kullanımda da eski bir kartı kullanmanın dezavantajları var. Güç verimliliği ve codec desteği de önemli bir konu. Örneğin AV1 desteği ne yazık ki çok yeni kartlar haricinde yok. (460'da da yok)

Edit: RX 560 önerilmiş onu da düşünebilirsiniz.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı