AMD HD7850 2 GB Overclock

Lenka

Megapat
Yer
Ataşehir
Son zamanlarda bütün oyunlarda 20-30 FPS kaybı yaşıyorum. Elimde 2 bilgisayar var, şuan OC yapmak istediğim sistemi yazıyorum.

i5 6600K 3.5 GHz
32 GB RAM
Mainbord: MSI Z170A M7
PSU: 750 Watt

Settings defaultta, söyleyeceğiniz ayarları deneyeceğim. Normalde GTX 1050 Gaming X kullanıyorum, onda OC ayarlarım çok sağlam ve stabil.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemcilerdeki açıklara gelen güncellemeler ufak tefek performans düşüşleri yarattı ancak bu kadar etki etmesi mümkün değil üstelik tüm oyunlarda demişsin.

İşlemci ve GPU sıcaklıkları ne durum kontrol ettiniz mi? %30 performans düşüşü olduğunu mu fark ettiniz? FPS anlamında düşüşü söylüyorsanız da normalde kaç olduğunu söyleyin.

60FPS alırken 30FPS kayıt %50 düşüşe tekabül ederken 120 FPS alırken 30FPS düşüş %25 performans kaybına denk geliyor.

Case'im large ve soğutma sistemim stabil çalışıyor, CPU için sıvı soğutma, GPU üzerinde zaten bakır ve çift fan var. Normalde de heat-up düzeyinde ısınmalar yaşamazdım. GPU sıcaklığım maksimum verimlilik verirken 50-55'idi. Şuan da aynı ısı değerlerini görüyorum, ASUS GPU Tweak II üzerinden 60 derecede %115 verimlilik ile ekran kartını kullandığım yazıyor. Yakın zamanda bilgisayarıma güncelleme gelmiş sanırsam, benim elimin altında değildi yakınlarımdan biri güncellemiş olabilir. Ekran kartını ise dün güncelledim sürümü 18.2.1. Hiçbir değişiklik hissedemedim. Son bir haftada yaşadığım performans düşüklüğü bariz şekilde ortada, yazıyorum:

PUBG: High Settings: 75 FPS > 38 FPS
Tom Clancy's Rainbow Six Siege: High Settings TAA: 95-115 FPS > 70-90 FPS
Overwatch: Epic Settings (Ultra'nın üstü) 130-150 FPS > 45-61-70 dalgalanan FPS

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…