AMD için OS X El Capitan kernel ekleme

Ben torrentten 10.11.3 orjinal Mac OS X El Capitan DMG indirdim... Aynı yöntemle yapabilirsin... @montezuma'nın linkteki 10.11.2 içinde uygulayabilir misin denemen lazım... Eğer sonuç alamazsan torrentten orjinal Mac OSX El Capitan DMG sürümünü indirmeni tavsiye ederim. Video'yu adım adım takip edersen kurulum oldukça kolay...

Adem UYSAL Ben de buna benzer şekilde hazırladım usbyi. System/Library/Extensions içindeki appletymcedriver.kexti silmeyi öneriyorlar kurulum öncesinde.
Burda sıkıntı kısım kerneli yüklemek değil. Senin enoch bootloader kurman gerek usb installera en son.

Sanal mac os kurabiliyorsan olur tabiki. Dediğim gibi ben ayrıca mavericks tutuyorum başka bir hdd'de windowsun yanında.

Ben dün montezuma raw imajına ancak usbfix v3(s/l/e deki bazı kextleri değiştirmek) uygulayarak enoch bootloader ile kurulum ekranına gelebildim.

Son düzenleme:
Dediklerinizi tam anlayamasam da deneyeceğim. Biraz yabancı sayılırım bu konuya ama daha önceki Niresh Yosemite kurulumun da biraz heycanımı attım doğrusu. Ben o zaman ilk önce torrentten 10.11.3 versiyonunu indireyim ilk olarak. Aklıma gelmişken şunu belirtmek isterim. Transmac ile kernel değişiyor mu ? Çünkü daha önce @montezuma'nın paylaştığı 10.11.4 olması lazım denemiştim ama sonuc üzücüydü.

iPhone 6 iOS 9.0.2 JB [emoji41]

Hocam merakımı madur görün siz bu bahsetmiş olduğunuz yöntem ile amd bir sisteme kurulum yaptınız değil mi ?

AMD'ye kurmadım intel i5 sisteme kurdum. Dolayısıyle her kurulum yeni bir maceradır... Amd kurulumu da keza macera ve hiçbir kurulum %100 uyum sağlayacak denemez... Buradaki tüm kurulumlar deneme amaçlıdır. Denersin olur veya olmaz... Çünkü AMD sistemler için hali hazır kurulum imajı El Capitan için henüz çıkmadı... Videoyu izleyip adım adım takip ederseniz ve linkteki amd kernelini gerekli olan yere kopyalarsanız gerisi büyük ölçüde şansa kalmış. Bu arada FakeSMC kext ve NullCPUPowerManagement kexti de S/L/Extensions bölümüne eklemeyi unutmayın. Enoch 2773 sürümü kurulum için uygundur. Ben 2795 sürümünü kullandım.

Son düzenleme:
Amd için bu yöntem olur mu olmaz mı bilmiyorum. Hali hazırda Niresh Yosemite amd ve intel destekli bir imaj ama çoğu kullanıcı benim yaşadıklarımın aynısını yaşamış araştırdım. Buraya konusunu da açtım ama malesef Chemeleon desteği verilmiyormuş. Keşke biz amd kullanıcıları için de bir rehber hazırlansa okadar iyi olucak ki bunu anca yaşayan anlar. Hele birde benim gibi çok istekli olup başaramayanlar için. Bir ara sistemi bile daha doğrusu işlemciyi değiştirecek dereceye kadar geldim, sadece mac bir işletim sistemi kurmak için. Ama baktım ki sizin de belirtmiş oldunuz gibi hiç bir kurulum %100 olumlu sonuç vermiyor, verse bile illaki güncelleme sırasın da yine kernel ile uğraşmak gerekiyor.

Tabi benim söylediklerim bu işlerden iyi anlayanlar için belki bir hikaye gibi ama gerçekten amd kullanıcıları için bir adet bile olsa (10.11.2 mesela) bir rehber ilaç olacak. Umarım anlıyordur bizi birileri.

Bu konuda Niresh EL Capitan Sürümünü beklemek daha iyi olur, ama Niresh'in El Capitan sürümünü internette bulamadım... Deneyin. Denemekten zarar gelmez sonuçta kurulum yapabilirseniz, kurulum aşamalarını anlatırsınız ve rehber niteliğinde yardımcı olur AMD sistemine kurmak isteyenler için

Evet ne yazık ki Niresh El Capitan sürümü henüz yok. En yeni sürümü Niresh Yosemite 10.10.1

Dostum, @talatimac in paylaştığı video'daki gibi usbyi hazırlarsan kesinlikle kuracaksın bundan emin ol. Şuan amdde sorunsuz kurulum imkansız ama nerdeyse herşey çalışıyor. Öncelikle Fx işlemcilerde bazı sistem iconlarında sıkıntı var. Sorunsuz kernel üzerinde çalışıyorlar.
Ya sanal mac os kur ya da benimki gibi ayrı bir hddye niresh mavericks kur ve videodaki gibi usbyi hazırla. Son güncel kernel için de yardımcı olurum sana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…