Rehber AMD için Windows ve Linux'a Stable Diffusion kurulumu ve performans karşılaştırması

Merhabalar , bende rx 5700xt modeli var hali hazırda şuan görsel oluştururken 10 dakika beklemekten sıkıldım , sizin dediğiniz benim sorunu da çözebilir mi?

Merhabalar , bende rx 5700xt modeli var hali hazırda şuan görsel oluştururken 10 dakika beklemekten sıkıldım , sizin dediğiniz benim sorunu da çözebilir mi?
Linux'ta yaparsanız çözer ancak rehber güncelliğini yitirdirdi malesef. Automatic1111'in Github`ına girin ve kurulum yapın.

Selam, en performanslı ve sorunsuz Linux dağıtımı hangisi bende kurmayı düşünüyorum.

Linux'ta yaparsanız çözer ancak rehber güncelliğini yitirdirdi maalesef. Automatic1111'in GitHub'ına girin ve kurulum yapın.

Merhaba, biraz geç cevap için kusura bakmayın, GitHub'dan AMD için buldum, yükledim ve çalışıyor, en azından 512*512'lik 20stepslik bir görüntüyü yaklaşık 2 dakika gibi bir sürede 6.00s/it'de üretebiliyor, CPU tabanlı (R5 3600) yaklaşık 15-16s/it ve 5-6 dakikada üretiyordu, yani 2 katından fazla performans alıyorum eskisine göre ama yine yavaş tabii belki optimize edebilirserse 1-2s/it'e düşebilir, şu anlık işimi görüyor sadece train edemiyormuşuz ama harici olarak control.net olsun, lora olsun kullanabiliyoruz, yorumunuz için teşekkür ederim, aslında Linux kullanmak istiyorumda çok karışık gelir diye başlayamıyorum bir türlü.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Burak_bjk 6 s/it berbat bir değer. R7 5800X3D işlemci ile bile 3 s/it alıyorum. DirectML ile GPU kullandığınızdan emin misiniz?

Şu ikisinden birini deneyin:

Linux'ta Nvidia / Intel / AMD ile çok hızlı çalışabiliyor.
Windows'ta AMD DirectML ile çalışıyor:

Bu da Windows'ta sadece DirectML için:

Merhabalar , sanırım benim kullandığımda directml'di sizin gönderdiğiniz linkten windows için kurdum fakat değişen bir şey olmadı ortalama 20 steps'de 6s/it veriyor ve evet aslına bakarsanız yavaş , peki bir şey soracağım , windows üzerinden linux kurup yine webui tabanlı stable diffusiun kullanabiliyor muyum yoksa cmd'deki gibi kodlarla mı işimizi görüyoruz , hayatımda hiç linux kullanmadım ve doğrusunu isterseniz yabancıyım bu konuya oldukça

Şöyle bir hata alıyorum ne yapmam lazım? Keşke hiç bulaşmasaydım çok zamanımı yedi. Ayrıca hatanın başında "no names found" yazıyor.

Eki Görüntüle 2004071
sorunun ana kaynağını çözemedim fakat webuı-user'a argüman verdiğiyseniz argümanları silip yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz bu olmazsa directml'ı yeniden indirebilirsiniz öte yandan no names found hatasını bende alıyorum fakat bende sorunsuz bir şekilde başlatılıyor , sorunun kaynağının o olacağını düşünmüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…