Çoğu program tarafından AMD desteklenmez, AMD de bazı kartlarda ROCm var ama 7700XT bunlardan biri değil diye hatırlıyorum. ROCm desteği bile çok az bir grup yazılım tarafından verilir.
Şöyle söyleyeyim, 6750XT varken yapay zeka bir resim oluşturmam 4-5 dakika alırken rakibinde sadece 10 7-8 saniye sürüyordu, 3070 Ti'dan bahsediyorum. Bu bağlamda çoğu şey CPU'dan geçer bu da gecikmeye sebebiyet verir.
Yani, işiniz zor. Mesela ben şu an Ollama kullanıyorum ve AMD desteği çok minimal düzeylerde ve misal olarak benim ekran kartım 14b(14 milyar) sürümlerinde takılırken 7700XT en fazla 4b gibi mini diyebileceğimiz modellerde ancak hızlı sonuçlar verir. Resim oluşturma konusunda da Fooocus'un AMD desteği var ama o da uzun süreler geçiyor oluştururken. Sadece deneme maksatlı bir şeyler yapmak için uygun ama bu sektöre atılım yapacağım dersen AMD bir kart ile İMKANSIZ. Intel'in kartları bile daha başarılı yaygın olmasa bile. O bakımdan bu kartları sadece oyun oynayacak kişilere aldırırız.
Ek olarak AMD sistemlerde RAM'in fazla olması gerekli çünkü çoğunlukla CPU kullanılır, bunun için de RAM önemlidir. Minimum 32 öneririm.