AMD Image Sharpening NVIDIA ekran kartında nasıl kullanılır?

ahmet217

Decapat
Selam arkadaşlar.

NVIDIA ekran kartım var AMD'den NVIDIA'ya geçtim fakat görüntü keskinleştirme bu kadar berbat olamaz. Sırf bu yüzden 4070 Ti'yi bırakıp AMD 7900XT alabilirim. Şu arayış içindeyim; AMD (ris) image sharpeningi NVIDIA ekran kartımda kullanabilir miyim?

AMD FidelityFX - Contrast Adaptive Sharpening bu gibi makaleler var açık kaynak kodluymuş sanırım. Bunu nasıl NVIDIA ekran kartıma driverına adapte edeceğim acaba yardım eder misiniz böyle bir imkan var mıdır ki forumlarda geziniyorum var olduğunu görüyorum.

NVIDIA'nın kendi keskinleştirme teknolojisini kullanabilirsiniz. 100% olarak kullanmak keskinleştirmenin çok belirgin olmasına sebep olur ki sizin yaşadığınız durum da büyük olasılıkla bu. Daha düşük keskinleştirme değerleri kullanın. Oyundaki Anti Aliasing özelliklerini kullanmak keskinleştirmeyi daha iyi hale getirir. TAA ve FXAA gibi düşük performans kaybına sebep olan AA metodlarını kullanın, eğer bilgisayarınız yetiyorsa MSAA da kullanabilirsiniz. Çoğu oyunda 10%'dan fazla keskinleştirme uygulamak görüntünün doğallığını bozar.

NVIDIA'nın kendi keskinleştirme teknolojisini kullanabilirsiniz. 100% olarak kullanmak keskinleştirmenin çok belirgin olmasına sebep olur ki sizin yaşadığınız durum da büyük olasılıkla bu. Daha düşük keskinleştirme değerleri kullanın. Oyundaki anti aliasing özelliklerini kullanmak keskinleştirmeyi daha iyi hale getirir. TAA ve FXAA gibi düşük performans kaybına sebep olan aa metodlarını kullanın, eğer bilgisayarınız yetiyorsa MSAA da kullanabilirsiniz. Çoğu oyunda 10%'dan fazla keskinleştirme uygulamak görüntünün doğallığını bozar.

Hayır ben AMD'nin risini istiyorum mümkünse NVIDIA'nınki tamamen sıkıntılı. Sadece oyunlar için kullanmıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı