AMD işlemci için RAM önerisi

Keenact

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Anakartımda 2 adet slot bulunmakta ve 3466 MHz'e kadar destekliyebilmekte. Sizce CL19 3466 MHz RAM mi daha mantıklı yoksa CL16 3200MHz RAM mi?
?

Son düzenleme:
Şimdi şöyle bir formül var cl değeri*2000/frekans

Bu formülde çıkan sayının düşük olması daha iyidir. İlk söylediğiniz bellekte hesap şu olur 19*2000/3466 = 10.96

ikinci bellekte ise 16*2000/3200 = 10

ikinci bellek daha iyi gibi görünüyor ancak yinede yapmak istediğiniz işe ve kullandığınız öteki sistem parçalarına göre ilk bellek daha iyi olabilir.

Bence ikisi arasındaki MHz farkı çok fazla değil. Ondan dolayı CL16 3200 MHz belleği almak daha mantıklı. Çünkü gecikme değeri düşük olan bellek daha hızlı olacağından CL16'yı seçmek mantıklı.

Sisteminizi belirtir misiniz?
Msi b450M Gaming Plus ,Ryzen 5 2600,Gtx 1070 Ti
Çok teşekkürler aslında benim sorum AMD işlemcilerinde Cl değerinden çok Mhz ye önem veriliyor ondan sormuştum
Yorumunuz için teşekkür ederim fakat sorum tam olarak aslında benim sorum AMD işlemcilerinde Cl değerinden hangisini almak daha mantıklı
Yorumunuz için teşekkür ederim fakat sorum tam olarak aslında benim sorum AMD işlemcilerinde Cl değerinden hangisini almak daha mantıklı

Keşke param şuan olsa bir almayı deniyim ama çok sağol
AMD'nin oyun performansı olarak ki bazı videolarda MHz in oyundaki fps 'e etkisini gördüm hangisi daha mantıklı bir seçenek olur oyun için (pung,fortnite,cs:go,rainbow)
@Serpenos @Dark Dreams @FrontPage. @llBySinyoRll

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…